סלט תפוחי אדמה ברלינאי

חומרים ל-8-6 מנות:לסלט:1.2 ק"ג תפוחי אדמה4 ביצים 4 בצלים ירוקים, קצוצים קטן-קטן1 בצל סגול, קצוץ קטן-קטןכ-10 מלפפונים כבושים קטנים, פרוסים דק לרוטב:½ כוס מיונז טוב 3 כפות מיץ לימון 2 כפיות חרדל מלח, פלפל שחור1 כף עשבי תיבול טריים, קצוצים (שמיר, פטרוזיליה וכד')תוספת:סלמי יבש או קבנוס – חתוך לקוביות קטנות אופן ההכנה:מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים. מבשלים את הביצים, כך שתהיינה קשות.שומרים במקרר לפחות 4 שעות – כדי שיתקררו לגמרי. עדיף לילה.מקלפים את הביצים ותפוחי ההאדמה תחת זרם של מים קרים. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בקערת סלט גדולה.חותכים את הביצים הקשות לקוביות שוות.קוצצים את הבצלים והמלפפונים הכבושים ומוסיפים הכל לקערה. מנערים יחד בצנצנת שנסגרת את כל חומרי הרוטב לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים יחד בעדינות.טועמים ומתקנים את תיבול לפי הטעם. מוסיפים לסלט קוביות קטנות של סלמי.מגישים קר או בטמפרטורת החדר. חשוב לשמור בקירור.

חומרים ל-8-6 מנות:
לסלט:
1.2 ק"ג תפוחי אדמה
4 ביצים
4 בצלים ירוקים, קצוצים קטן-קטן
1 בצל סגול, קצוץ קטן-קטן
כ-10 מלפפונים כבושים קטנים, פרוסים דק

לרוטב:
½ כוס מיונז טוב
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות חרדל
מלח, פלפל שחור
1 כף עשבי תיבול טריים, קצוצים (שמיר, פטרוזיליה וכד')

תוספת:
סלמי יבש או קבנוס – חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים.
מבשלים את הביצים, כך שתהיינה קשות.
שומרים במקרר לפחות 4 שעות – כדי שיתקררו לגמרי. עדיף לילה.
מקלפים את הביצים ותפוחי ההאדמה תחת זרם של מים קרים.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בקערת סלט גדולה.
חותכים את הביצים הקשות לקוביות שוות.
קוצצים את הבצלים והמלפפונים הכבושים ומוסיפים הכל לקערה.
מנערים יחד בצנצנת שנסגרת את כל חומרי הרוטב לקבלת רוטב סמיך.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים יחד בעדינות.
טועמים ומתקנים את תיבול לפי הטעם.
מוסיפים לסלט קוביות קטנות של סלמי.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר. חשוב לשמור בקירור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר