סלט קינואה חמצמץ

חומרים ל-4 מנות: : 250 גרם קינואה מבושלת "סוגת" במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה"1 תפוח עץ גרנד סמית קלוף חתוך לקוביות1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית פילטים מחצי לימון50 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר20 עלי טרגון קצוצים1 כפית דבש3 כפות שמן זית איכותי3 כפות מיץ לימוןמלח דקפלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מניחים את הקינואה המבושלת בקערה.מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.בקערית נפרדת שמים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון, ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הרוטב לקינואה.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.טוב לדעת: לקינואה ערך תזונתי רב: היא עשירה בחומצות אמינו, סיבים תזונתיים, ברזל, ובנוסף מאוד טעימה. הסלט שמוצע כאן משלב מרקמים קראנצ'יים של קינואה, תפוח, אגוזים וסלרי. כדאי מאוד להשתמש בסלט זה כמתכון בסיס, והכי כיף לשנות ולגוון אות ו- אין לכם תפוחים? נסו אגסים . גוונו גם בעשבי תבלין ואגוזים לפי מה שאתם אוהבים או מה שיש בבית.

חומרים ל-4 מנות: :
250 גרם קינואה מבושלת "סוגת" במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה"
1 תפוח עץ גרנד סמית קלוף חתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית
פילטים מחצי לימון
50 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר
20 עלי טרגון קצוצים
1 כפית דבש
3 כפות שמן זית איכותי
3 כפות מיץ לימון
מלח דק
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מניחים את הקינואה המבושלת בקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.
בקערית נפרדת שמים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון, ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הרוטב לקינואה.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

טוב לדעת:
לקינואה ערך תזונתי רב: היא עשירה בחומצות אמינו, סיבים תזונתיים, ברזל, ובנוסף מאוד טעימה.
הסלט שמוצע כאן משלב מרקמים קראנצ'יים של קינואה, תפוח, אגוזים וסלרי.
כדאי מאוד להשתמש בסלט זה כמתכון בסיס, והכי כיף לשנות ולגוון אות ו- אין לכם תפוחים? נסו אגסים . גוונו גם בעשבי תבלין ואגוזים לפי מה שאתם אוהבים או מה שיש בבית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר