סלט פריקה קייצי

מצרכים ל- 8 מנות:לסלט:1 כוס פריקה ירוק שבור אך לא גרוס2 כוסות מיםכף שמן זיתחבילה עלי תרד בייביעגבניות תמרלימונים שלמים פרוסים לפרוסות דקותשיני שום קצוצותבצל סגול פרוס לפרוסות דקותגבעולי נענע מפורקים לעלים1/2 כוס פטרוזיליה קצוצהכפית סומאק מאיכות טובהלרוטב:4 כפות שמן זית כתית מעולה4 כפות מיץ לימוןפלפל שחור גרוסמלח אטלנטי גסאופן ההכנה:לסלט:שטפו את הפריקה היטב (עד שהמים שיוצאים מהשטיפה נקיים לגמרי).טגנו את הפריקה קלות בכף שמן זית.בשלו את הפריקה עם המים בתוספת קורט מלח כ 20 דקות או עד שהנוזל נספג.שטפו במים קרים וסננו.חתכו את העגבניות לחצאי פרוסות דקות.הוסיפו את השום והבצל.הוסיפו את עשבי התבלין והסומאק וערבבו.צקו את הרוטב על הסלט.המתינו כמחצית השעה לספיגת הטעמים.תקנו תיבול עם מלח ופלפל.לרוטב:ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון.ניתן לזלף מעל הסלט 1 כף טחינה גולמית.שף אדר קפלן-מור, ייעוץ קולינארי, 052-5014133

מצרכים ל- 8 מנות:
לסלט:
1 כוס פריקה ירוק שבור אך לא גרוס
2 כוסות מים
כף שמן זית
חבילה עלי תרד בייבי
עגבניות תמר
לימונים שלמים פרוסים לפרוסות דקות
שיני שום קצוצות
בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
גבעולי נענע מפורקים לעלים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית סומאק מאיכות טובה

לרוטב:
4 כפות שמן זית כתית מעולה
4 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה:
לסלט:
שטפו את הפריקה היטב (עד שהמים שיוצאים מהשטיפה נקיים לגמרי).
טגנו את הפריקה קלות בכף שמן זית.
בשלו את הפריקה עם המים בתוספת קורט מלח כ 20 דקות או עד שהנוזל נספג.
שטפו במים קרים וסננו.
חתכו את העגבניות לחצאי פרוסות דקות.
הוסיפו את השום והבצל.
הוסיפו את עשבי התבלין והסומאק וערבבו.
צקו את הרוטב על הסלט.
המתינו כמחצית השעה לספיגת הטעמים.
תקנו תיבול עם מלח ופלפל.

לרוטב:
ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון.
ניתן לזלף מעל הסלט 1 כף טחינה גולמית.

שף אדר קפלן-מור, ייעוץ קולינארי, 052-5014133

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר