מצרכים ל- 8 מנות:
לסלט:
1 כוס פריקה ירוק שבור אך לא גרוס
2 כוסות מים
כף שמן זית
חבילה עלי תרד בייבי
עגבניות תמר
לימונים שלמים פרוסים לפרוסות דקות
שיני שום קצוצות
בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
גבעולי נענע מפורקים לעלים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית סומאק מאיכות טובה
לרוטב:
4 כפות שמן זית כתית מעולה
4 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
לסלט:
שטפו את הפריקה היטב (עד שהמים שיוצאים מהשטיפה נקיים לגמרי).
טגנו את הפריקה קלות בכף שמן זית.
בשלו את הפריקה עם המים בתוספת קורט מלח כ 20 דקות או עד שהנוזל נספג.
שטפו במים קרים וסננו.
חתכו את העגבניות לחצאי פרוסות דקות.
הוסיפו את השום והבצל.
הוסיפו את עשבי התבלין והסומאק וערבבו.
צקו את הרוטב על הסלט.
המתינו כמחצית השעה לספיגת הטעמים.
תקנו תיבול עם מלח ופלפל.
לרוטב:
ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון.
ניתן לזלף מעל הסלט 1 כף טחינה גולמית.
שף אדר קפלן-מור, ייעוץ קולינארי, 052-5014133