סלט תום סאם עשוי שבבי גזר, קראנבריז ופקאן סיני בויניגרט תפוזים
כמות: 8-12 סועדים
זמן הכנה: 15 דקות
מצרכים:
1 שקית גזר (או 5 גזרים גדולים) מגורר לשבבים עבים
2 שיני שום קצוצות
חריץ בגודל קטן-בינוני של ג'ינג'ר טרי קצוץ
80 גר' פקאן סיני חצוי
80 גר' קראנבריז מיובשים
לרוטב:
3 כפות תרכיז תפוזים
3 כפות שמן זית
כף שמן סומסום
4 כפות מיץ לימון
מלח/פלפל שחור גרוס
כף רוטב צ'ילי מתוק
אופציות נוספות להעשרה:
סלרי גבעול קצוץ, שבבי תפוח עץ, נבטי ברוקולי/נבטי צנונית
אופציות להחלפה:
את הג'ינג'ר הטרי אפשר להחליף בגי'נג'ר מוחמץ או בג'ינג'ר מסוכר – שניהם קצוצים
את הגזר אפשר להחליף בפאפיה או לשלב חצי-חצי
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט היבשים.
במעבד מזון או בקערת ערבוב נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב – הרוטב הוא אמולסיה סמיכה.
טועמים ומתקנים לפי הטעם הרצוי.
יוצקים את הרוטב על שאר המרכיבים.
מערבבים היטב עד שכל הסלט מקבל מטעמי הרוטב.
הגשה:
מגישים בצלחת מרכזית בצורת פירמידה או בצלחות אישיות קטנות.