סלט ברינזה צאן ועשבי תיבול

סלט צבעוני בטעם ים־תיכוני מרענן. משולשי פיתה פריכים משלימים את הארוחה.גבינת ברינזה צאן משמשת לבישול, כמלית למאפים, כתוספת לכריך או לסלט רענן. מוצרי צאן ידועים כעשירים בויטמינים, בחלבונים ובמינרלים, ואת הסגולות ניתן למצוא בגבינת ברינזה. מצרכים ל־4 מנות:2 פיתות חצויות לשתי שכבותשמן זית להברשהאורגנו מיובש2 כוסות דחוסות עלי פטרוזיליה קצוצים1 כוס דחוסה עלי נענע קצוצים3 בצלים ירוקים פרוסים דק (בצל וגבעולים)12 עגבניות שרי חתוכות לשמיניות1 מלפפון קטן חתוך לקוביות קטנות250 גרם גבינת ברינזה צאן תנובהקליפה מגוררת מחצי לימון גדוללרוטב:1 שן שום כתושה¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי⅓ כוס שמן זית1 כפית מחוקה סוכראופן ההכנה:מחממים תנור לחום גבוה. מניחים את חצאי הפיתות בתבנית – הצד הפנימי כלפי מעלה – ומברישים אותם במעט שמן זית. זורים עליהם מעט אורגנו וחותכים למשולשים. אופים בתנור החם במשך 5 דקות, או עד שהמשולשים מזהיבים.שמים את עשבי התיבול ואת הירקות בקערה גדולה. חותכים את הברינזה לקוביות ומוסיפים לקערה יחד עם קליפת הלימון.מכינים רוטב:  טורפים יחד שום, מיץ לימון, שמן זית וסוכר ויוצקים על הסלט. מערבבים בתנועות הקפצה. מגישים עם משולשי הפיתה הפריכים.צילום יהודה סלומון.

סלט צבעוני בטעם ים־תיכוני מרענן. משולשי פיתה פריכים משלימים את הארוחה.
גבינת ברינזה צאן משמשת לבישול, כמלית למאפים, כתוספת לכריך או לסלט רענן. מוצרי צאן ידועים כעשירים בויטמינים, בחלבונים ובמינרלים, ואת הסגולות ניתן למצוא בגבינת ברינזה.

מצרכים ל־4 מנות:
2 פיתות חצויות לשתי שכבות
שמן זית להברשה
אורגנו מיובש
2 כוסות דחוסות עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כוס דחוסה עלי נענע קצוצים
3 בצלים ירוקים פרוסים דק (בצל וגבעולים)
12 עגבניות שרי חתוכות לשמיניות
1 מלפפון קטן חתוך לקוביות קטנות
250 גרם גבינת ברינזה צאן תנובה
קליפה מגוררת מחצי לימון גדול

לרוטב:
1 שן שום כתושה
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
⅓ כוס שמן זית
1 כפית מחוקה סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה.
מניחים את חצאי הפיתות בתבנית – הצד הפנימי כלפי מעלה – ומברישים אותם במעט שמן זית.
זורים עליהם מעט אורגנו וחותכים למשולשים.
אופים בתנור החם במשך 5 דקות, או עד שהמשולשים מזהיבים.
שמים את עשבי התיבול ואת הירקות בקערה גדולה.
חותכים את הברינזה לקוביות ומוסיפים לקערה יחד עם קליפת הלימון.
מכינים רוטב:  טורפים יחד שום, מיץ לימון, שמן זית וסוכר ויוצקים על הסלט.
מערבבים בתנועות הקפצה.
מגישים עם משולשי הפיתה הפריכים.

צילום יהודה סלומון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר