סלט ירקות עם גבינה בולגרית וביצה

מצרכים:100 גרם (3-2 כוסות) עלי חסה קרועים לפיסות1 גזר קטן מגורר גס (30 גרם)¼ כוס רצועות כרוב אדום (25 גרם)¼ כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט, מופשרת (50 גרם)1 כף עלי ריחן קצוצים60 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5%, חתוכה לפרוסות100 גרם עגבניות חתוכות (עגבנייה בינונית־קטנה או 10 עגבניות שרי קטנות)2 כפות מיץ לימון סחוט טרי1 כפית שמן זיתפלפל שחור לפי הטעםביצה קשה קלופה וחתוכה לרבעים או לפרוסותאופן ההכנה:מערבבים את עלי החסה עם הגזר, הכרוב, האפונה והריחן ושמים בקערה.מוסיפים גבינה בולגרית ועגבניות.טורפים יחד מיץ לימון ושמן ומתבלים במעט פלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בתנועות הקפצה.מסדרים את רבעי הביצה על הסלט ומתבלים במעט פלפל.טיפים:להפשרה מהירה של גרגרי האפונה, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים דקה ומסננים.את סלט החסה והירקות אפשר להכין מראש בקערה גדולה. את העגבניות ואת הביצה חותכים ממש לפני ההגשה. מוסיפים את העגבניות לסלט יחד עם הגבינה, מתבלים ברוטב ומוסיפים את הביצה.צילום וסטיילינג יהודה סלומון

מצרכים:
100 גרם (3-2 כוסות) עלי חסה קרועים לפיסות
1 גזר קטן מגורר גס (30 גרם)
¼ כוס רצועות כרוב אדום (25 גרם)
¼ כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט, מופשרת (50 גרם)
1 כף עלי ריחן קצוצים
60 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5%, חתוכה לפרוסות
100 גרם עגבניות חתוכות (עגבנייה בינונית־קטנה או 10 עגבניות שרי קטנות)
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם
ביצה קשה קלופה וחתוכה לרבעים או לפרוסות

אופן ההכנה:
מערבבים את עלי החסה עם הגזר, הכרוב, האפונה והריחן ושמים בקערה.
מוסיפים גבינה בולגרית ועגבניות.
טורפים יחד מיץ לימון ושמן ומתבלים במעט פלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בתנועות הקפצה.
מסדרים את רבעי הביצה על הסלט ומתבלים במעט פלפל.

טיפים:
להפשרה מהירה של גרגרי האפונה, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים דקה ומסננים.
את סלט החסה והירקות אפשר להכין מראש בקערה גדולה. את העגבניות ואת הביצה חותכים ממש לפני ההגשה. מוסיפים את העגבניות לסלט יחד עם הגבינה, מתבלים ברוטב ומוסיפים את הביצה.

צילום וסטיילינג יהודה סלומון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר