סלט של חומוס וגרגירי חומוס

חומרים:1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט (800 גרם) 1 שן שום, כתושה1 כוס טחינה מוכנה (לפי הוראות היצרן)מיץ מלימון בינונימלחלרוטב:1 כוס פטרוזיליה, קצוצה1/2 כוס שמן זית מיץ מלימון בינוני3 שיני שום, קצוצות דקמלחלעיטור:3 פיתות, חצויות3 כפות שמן זית1 כף מלח גספפריקה מתוקהאופן ההכנה:מבשלים את החומוס לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון ידני או שולחני עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.מוסיפים את הטחינה והשום וממשיכים לטחון כ- 3 -4 דקות נוספות.מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב, מוציאים לקערה ושומרים במקרר.להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים ושומרים בקופסא.מזליפים על חצאי הפיתות שמן זית, בוזקים מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-˚180 כ-15 דקות.הגשת המנה:בצלחת הגשה מסדרים את סלט החומוס ומעליו את גרגירי החומוס, הרוטב והפפריקה.מסדרים סביב המנה את הפיתות האפויות.ניתן לשמור את סלט החומוס עד יומיים במקרר.צילום כפיר חרבי

חומרים:
1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
1 שן שום, כתושה
1 כוס טחינה מוכנה (לפי הוראות היצרן)
מיץ מלימון בינוני
מלח

לרוטב:
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון בינוני
3 שיני שום, קצוצות דק
מלח

לעיטור:
3 פיתות, חצויות
3 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מבשלים את החומוס לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון ידני או שולחני עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
מוסיפים את הטחינה והשום וממשיכים לטחון כ- 3 -4 דקות נוספות.
מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב, מוציאים לקערה ושומרים במקרר.
להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים ושומרים בקופסא.
מזליפים על חצאי הפיתות שמן זית, בוזקים מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-˚180 כ-15 דקות.

הגשת המנה:
בצלחת הגשה מסדרים את סלט החומוס ומעליו את גרגירי החומוס, הרוטב והפפריקה.
מסדרים סביב המנה את הפיתות האפויות.

ניתן לשמור את סלט החומוס עד יומיים במקרר.

צילום כפיר חרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר