ל- 4 סועדים
חומרים:
400 גר' טונה טריה ללא עור
400 גר' תערובת פירות טרופיים (אפרסמון, אננס, מלון, קרמבולה, פסיפלורה, ליצ'י)
½ אבוקדו בשל
2 כפות בצל סגול קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף עלי כוסברה קצוצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט כמון
כף שמן זית
חומרים לרוטב ויניגרט:
2 כפות סירופ מייפל איכותי
5 כפות חומץ פטל או חומץ בן יין אדום
3 כפות שמן זית
½ שן שום כתושה
¼ כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
כפית תמצית וניל טבעית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
אופן הכנת הטרטר:
חותכים את הטונה לקוביות קטנות ½ ס"מ X ½ ס"מ, מעבירים לקערה, חותכים את הפירות ואבוקדו לקוביות קטנות ומוסיפים לטונה.
מתבלים עם הבצל, ג'ינגר, כוסברה, שמן הזית, כמון, מלח ופלפל מערבבים את הכל ומשאירים במקרר ל-1/4 שעה.
אופן הכנת הויניגרט:
את כל המרכיבים מכניסים למעבד מזון חשמלי עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
אופן ההגשה:
להוסיף 3-2 כפות מהויניגרט לטונה ולערבב, מגישים בעיטור פסיפלורה ויניגרט מייפל.