פטה עוף בברנדי

חומרים:500 גר' כבד עוף3 בצלים פרוסיםמיכל שמנת100 גר' חמאה5 כפות ברנדי/יין לבןמלח פלפל שחורדף גלטין חלוט במיםחומרים לריבת בצל:2 בצלים סגולים5 כפות שמן1/4 כוס חומץ בלסמי1/4 כוס יין אדום1/4 כוס סוכר אופן ההכנה:מחממים חמאה במחבת. מטגנים את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את הכבד ומטגנים קלות.מוסיפים את הברנדי והתבלינים. מצננים.מקציפים את השמנת, מוסיפים את דף הג'לטין שהיה במים, מוסיפים את החמאה וטוחנים את הכבד, וממזגים יחד.בתבנית שמים ניילון נצמד. מכניסים את התערובת ומצננים לילה.מגישים לצד ריבת בצל.אופן הכנת ריבת בצל:מאדים את הבצל בשמן. כאשר הבצל רך, מוסיפים את הסוכר.כאשר הסוכר הופך לקרמל, מוסיפים את היין והחומץ.מצמצמים את הנוזלים ומצננים.

חומרים:
500 גר' כבד עוף
3 בצלים פרוסים
מיכל שמנת
100 גר' חמאה
5 כפות ברנדי/יין לבן
מלח פלפל שחור
דף גלטין חלוט במים

חומרים לריבת בצל:
2 בצלים סגולים
5 כפות שמן
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס יין אדום
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מחממים חמאה במחבת.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הכבד ומטגנים קלות.
מוסיפים את הברנדי והתבלינים.
מצננים.
מקציפים את השמנת, מוסיפים את דף הג'לטין שהיה במים, מוסיפים את החמאה וטוחנים את הכבד, וממזגים יחד.
בתבנית שמים ניילון נצמד. מכניסים את התערובת ומצננים לילה.
מגישים לצד ריבת בצל.

אופן הכנת ריבת בצל:
מאדים את הבצל בשמן.
כאשר הבצל רך, מוסיפים את הסוכר.
כאשר הסוכר הופך לקרמל, מוסיפים את היין והחומץ.
מצמצמים את הנוזלים ומצננים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר