גבינת סנט מור מתובלת באפר פחם עם ריבת אגוזי מלך ועלי רוקט

חומרים:200 גרם (1 יחידה)סנט מור בשלה בטמפרטורת החדר100 מ"ל שמנת מתוקה 38%1/4 כפית אפר פחם המשמש לעטיפת גבינות לריבת אגוזים:1/2 ק"ג אגוזי מלך, עדיף טריים ולא קלויים1/2 ליטר יין אדום200 גרם סוכר חום1/4 כוס חומץ בלסמי1/2 ליטר מיץ מתפוזים טרייםגרידת קליפת תפוז אחד2 עלי דפנהכפית שטוחה זרעי כוסברהלהגשה:צרור עלי רוקט טריים שטופיםשמן זית כתית מעולהמלח ים אטלנטי אופן ההכנה הריבה:מרתיחים את האגוזים בסיר עם מים, לסנן ולשפוך את המים.להוסיף לסיר את שאר המרכיבים, ולהחזיר לבישול. להביא לרתיחה על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים וקבלת מרקם נוזלי וסמיך. לצנן ולשמור בצנצנת סגורה.הכנת הגבינה:חותכים את הגבינה לפרוסות, מכניסים לקערה עמוקה ומוסיפים מחצית השמנת המתוקה ומחצית מכמות האפר.בעזרת מטרפה מקציפים את הגבינה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.טועמים ומוסיפים אפר כדי להעניק לגבינה צבע אפרפר ואת טעמו המיוחד של האפר.מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי וקליל.לשמור בקירור עד להגשה.ההגשה:מניחים על הצלחת כדור מתערובת הגבינה בעזרת שתי כפות או כף גלידה ("סקופ").לצידו מוזגים מעט מריבת האגוזים.מעליה מפזרים עלי רוקט.מזליפים כמה טיפות שמן זית, ומפזרים מספר גרגרי מלח ים, לחידוד הטעמים והגברת הקונטרסט. הערות:אם טעם הגבינה דומיננטי מדי ניתן להשתמש בגבינה פחות בשלה או להגדיל את כמות השמנת המתוקה.ניתן להגיש את תערובת הגבינה על לחם שיפון פרוס דק וקלוי.

חומרים:
200 גרם (1 יחידה)סנט מור בשלה בטמפרטורת החדר
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1/4 כפית אפר פחם המשמש לעטיפת גבינות

לריבת אגוזים:
1/2 ק"ג אגוזי מלך, עדיף טריים ולא קלויים
1/2 ליטר יין אדום
200 גרם סוכר חום
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/2 ליטר מיץ מתפוזים טריים
גרידת קליפת תפוז אחד
2 עלי דפנה
כפית שטוחה זרעי כוסברה

להגשה:
צרור עלי רוקט טריים שטופים
שמן זית כתית מעולה
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה הריבה:
מרתיחים את האגוזים בסיר עם מים, לסנן ולשפוך את המים.
להוסיף לסיר את שאר המרכיבים, ולהחזיר לבישול.
להביא לרתיחה על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים וקבלת מרקם נוזלי וסמיך.
לצנן ולשמור בצנצנת סגורה.

הכנת הגבינה:
חותכים את הגבינה לפרוסות, מכניסים לקערה עמוקה ומוסיפים מחצית השמנת המתוקה ומחצית מכמות האפר.
בעזרת מטרפה מקציפים את הגבינה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
טועמים ומוסיפים אפר כדי להעניק לגבינה צבע אפרפר ואת טעמו המיוחד של האפר.
מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה, ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי וקליל.
לשמור בקירור עד להגשה.

ההגשה:
מניחים על הצלחת כדור מתערובת הגבינה בעזרת שתי כפות או כף גלידה ("סקופ").
לצידו מוזגים מעט מריבת האגוזים.
מעליה מפזרים עלי רוקט.
מזליפים כמה טיפות שמן זית, ומפזרים מספר גרגרי מלח ים, לחידוד הטעמים והגברת הקונטרסט.

הערות:
אם טעם הגבינה דומיננטי מדי ניתן להשתמש בגבינה פחות בשלה או להגדיל את כמות השמנת המתוקה.
ניתן להגיש את תערובת הגבינה על לחם שיפון פרוס דק וקלוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר