עלי בלינצ'ס במילוי גבינות וארטישוק

חומרים ל- 10 יחידות:1/2 חבילה (של 700 גרם) עלי בלינצ'ס 'מעדנות', מופשרים לפי ההוראות על האריזה50 גרם חמאה מומסת, מעורבבת עם 1/3 כוס שמן זיתחומרים למלית:100 גרם גבינת קולאז' 'פרומעז'100 גרם גבינת ריקוטה2 שיני שום כתושות2 כפות עלי טימין טריים, קצוצים4 כפות עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים10 תחתיות ארטישוק מוקפאות 'סנפרוסט', מבושלות וחתוכות לפרוסות דקותחומרים לרוטב:4 פלפלים אדומים1/2 בצל קצוץ4 שיני שום3 כפות שמן זית1/3 כוס ציר ירקות/מים1/3 כוס יין לבן יבשמלח פלפללהגשה:2 כפות גבינת קולאז' פרמזן מגוררת100 גרם צנוברים מטוגניםאופן ההכנה:מערבבים את חומרי המלית.מניחים 2 כפות מתערובת המלית במרכז עלה בלינצ'ס, ומקפלים את קצותיו כלפי פנים.מטגנים את הבלינצ'ס הממולא בחמאה ושמן זית, ומניחים בצד.  הכנת הרוטב: קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), במשך כ-40 דקות, או עד השחמה.מעבירים לשקית, אוטמים היטב ומשאירים בצד למשך 30 דקות (התהליך מקל על הקילוף). מקלפים ומנקים מגרעינים.מאדים את הבצל בשמן זית, מוסיפים שום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפלים, היין והציר, ומביאים לרתיחה.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. מחממים את הרטב ויוצקים לצלחת, מניחים את הבלינצ'ס החם מעל.מפזרים את הפרמזן והצנובר מעל, ומגישים.

חומרים ל- 10 יחידות:
1/2 חבילה (של 700 גרם) עלי בלינצ'ס 'מעדנות', מופשרים לפי ההוראות על האריזה
50 גרם חמאה מומסת, מעורבבת עם 1/3 כוס שמן זית

חומרים למלית:
100 גרם גבינת קולאז' 'פרומעז'
100 גרם גבינת ריקוטה
2 שיני שום כתושות
2 כפות עלי טימין טריים, קצוצים
4 כפות עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים
10 תחתיות ארטישוק מוקפאות 'סנפרוסט', מבושלות וחתוכות לפרוסות דקות

חומרים לרוטב:
4 פלפלים אדומים
1/2 בצל קצוץ
4 שיני שום
3 כפות שמן זית
1/3 כוס ציר ירקות/מים
1/3 כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל

להגשה:
2 כפות גבינת קולאז' פרמזן מגוררת
100 גרם צנוברים מטוגנים

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המלית.
מניחים 2 כפות מתערובת המלית במרכז עלה בלינצ'ס, ומקפלים את קצותיו כלפי פנים.
מטגנים את הבלינצ'ס הממולא בחמאה ושמן זית, ומניחים בצד. 
הכנת הרוטב:
קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), במשך כ-40 דקות, או עד השחמה.
מעבירים לשקית, אוטמים היטב ומשאירים בצד למשך 30 דקות (התהליך מקל על הקילוף). מקלפים ומנקים מגרעינים.
מאדים את הבצל בשמן זית, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הפלפלים, היין והציר, ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
 מרסקים במעבד מזון למחית חלקה.
מחממים את הרטב ויוצקים לצלחת,
מניחים את הבלינצ'ס החם מעל.
מפזרים את הפרמזן והצנובר מעל, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר