קוביות כבד אווז צרובות, מונחות על חצאי תאנים מקורמלות, צ'אטני מנגו ופלפל חריף

מוגש בליווי ברוסקטה בעשבי הריםחומרים ל- 4 מנות:600 גרם כבד אווז4 תאנים גדולות וחצויות2 כפות סוכר1/3 כוס יין אדוםלצ'אטני: מנגו אחד שלם קשהבצל סגול אחד בגודל בינוניחצי פלפל אדוםחצי פלפל ירוקצרור כוסברה2 כפות סוכר1/3 כוס יין לבןקורט מלחחצי קורט פלפל שחורחצי קורט פלפל שאטה יבש1/2 מקל קינמוןכוכב אניסלברוסקטה:פרוסות באגט חתוכות באלכסון בעובי 2 ס"מ (2 למנה)שן שום גבעול רוזמרין8 גבעולי טימיןשמן זית מלח גסאופן ההכנה: תאנים:מחממים את הסוכר במחבת, מוסיפים את התאנים עם הליבה כלפי מטה. מחכים עד אשר מתחיל להתקבל קרמל נמס מן התאנים.מוסיפים קצת יין אדום. מנערים קלות את המחבת והתאנים למשך 15 שניות, ומורידים מהאש. צ'אטני מנגו:מחממים סיר קטן, מוסיפים את הסוכר, המנגו, הבצל והפלפלים.בוחשים עד לקבלת מרקם אחיד, נטול גושי סוכר. בשלב קבלת בעבוע עדין מוסיפים את היין, חצי מקל קינמון וכוכב האניס. מבשלים תוך כדי בחישה על אש נמוכה כ- 20 דקות.מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והשאטה, ומבשלים למשך 2 דקות נוספות.מורידים מהאש. ברוסקטה:קוצצים ביחד את הטימין, הרוזמרין והשום.מערבבים בקערה עם שמן זית.את פרוסות הבאגט מברישים בשמן זית.מורחים את בלילת עשבי התיבול על הפרוסות. את הפרוסות יש להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 7 דקות. בשלב זה יש להכין צלחת עגולה ובמרכזה שני חצאי תאנה כשהליבהכלפי מעלה, ושתי פרוסות ברוסקטה.כבד אווז::במחבת לוהט נזלף טיפה של שמן זית, נכניס פנימה את קוביות כבד האווז ונקפיצן קלות למשך 2 דקות. את התוצר המוגמר מניחים על חצאי התאנה שהכנו מבעוד מועד.על כל אלה נמזוג מעט מצ'אטני המנגו, והמנה מוכנה.

מוגש בליווי ברוסקטה בעשבי הרים

חומרים ל- 4 מנות:
600 גרם כבד אווז
4 תאנים גדולות וחצויות
2 כפות סוכר
1/3 כוס יין אדום

לצ'אטני:
מנגו אחד שלם קשה
בצל סגול אחד בגודל בינוני
חצי פלפל אדום
חצי פלפל ירוק
צרור כוסברה
2 כפות סוכר
1/3 כוס יין לבן
קורט מלח
חצי קורט פלפל שחור
חצי קורט פלפל שאטה יבש
1/2 מקל קינמון
כוכב אניס

לברוסקטה:
פרוסות באגט חתוכות באלכסון בעובי 2 ס"מ (2 למנה)
שן שום
גבעול רוזמרין
8 גבעולי טימין
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:
תאנים:

מחממים את הסוכר במחבת,
מוסיפים את התאנים עם הליבה כלפי מטה.
מחכים עד אשר מתחיל להתקבל קרמל נמס מן התאנים.
מוסיפים קצת יין אדום.
מנערים קלות את המחבת והתאנים למשך 15 שניות, ומורידים מהאש.

צ'אטני מנגו:
מחממים סיר קטן, מוסיפים את הסוכר, המנגו, הבצל והפלפלים.
בוחשים עד לקבלת מרקם אחיד, נטול גושי סוכר.
בשלב קבלת בעבוע עדין מוסיפים את היין, חצי מקל קינמון וכוכב האניס.
מבשלים תוך כדי בחישה על אש נמוכה כ- 20 דקות.
מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והשאטה, ומבשלים למשך 2 דקות נוספות.
מורידים מהאש.

ברוסקטה:
קוצצים ביחד את הטימין, הרוזמרין והשום.
מערבבים בקערה עם שמן זית.
את פרוסות הבאגט מברישים בשמן זית.
מורחים את בלילת עשבי התיבול על הפרוסות.
את הפרוסות יש להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 7 דקות.

בשלב זה יש להכין צלחת עגולה ובמרכזה שני חצאי תאנה כשהליבהכלפי
מעלה, ושתי פרוסות ברוסקטה.

כבד אווז::
במחבת לוהט נזלף טיפה של שמן זית,
נכניס פנימה את קוביות כבד האווז ונקפיצן קלות למשך 2 דקות.
את התוצר המוגמר מניחים על חצאי התאנה שהכנו מבעוד מועד.
על כל אלה נמזוג מעט מצ'אטני המנגו, והמנה מוכנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר