מצרכים לבלילת הבליני (פנקייק):
3/4 כוס קמח
1/2 כוס חלב
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כף שטוחה שמרים טריים
100 גרם חמאה מומסת
מצרכים לרוטב:
1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים של משק צוריאל
1 שן שום כתושה
10 עלי נענע שטופים וקצוצים דק
1 כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מצרכים לאספרגוס:
1 חבילת אספרגוס דקים שטופים היטב
מעט מלח
אופן ההכנה:
הכנת הבליני:
מערבבים בקערה את כל מצרכי הבלילה.
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני ומוסיפים למחבת מעט מבלילת הבליני (בצורת אצבעות).
קולים משני הצדדים עד הזהבה (כמו פנקייק) ומצננים.
הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
הכנת האספרגוס והרכבת המנה:
מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מכניסים את האספרגוס למים הרותחים וחולטים כדקה.
מוציאים את האספרגוס לקערה עם מי קרח, מסננים את האספרגוס מהמים ומניחים על צלחת הגשה.
מניחים את אצבעות הבליני לצד האספרגוס, מזלפים מעל יוגורט עיזים, ממליחים, מפלפלים ומגישים.
ניתן להגיש את המנה בשילוב עם פרחי ברוקולי חלוטים.