בריוש כבד אווז וריבת תותים

חומרים:3 יחידות כבד אווז – 50 גרם ליחידהתותים – קופסה קטנה טריחצי כוס סוכרחומרים לבריוש:300 גרם קמח40 גרם סוכרכפית מלח10 גרם שמרים20 מיל חלב3 ביצים150 גרם חמאהאופן ההכנה:הכנת הבצק: מערבבים את החומרים יבשים ומוסיפים לאט את החלב, תוך כדי לישת התערובת. בהדרגה מוסיפים גם את הביצים ואת החמאה. מתפיחים את הבצק עד כדי הכפלת הנפח.לשים ומניחים בתבניות אישיות משומנות ומסוכרות. מתפיחים את הבצק בשנית. אופים את הבצק בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה. הכנת הריבה: מניחים במחבת עמוקה את התותים, ומעל מוסיפים את הסוכר. מבשלים בטמפרטורה נמוכה עד להמסת מלאה של הסוכר. הכנת המנה: מניחים במחבת חמה את הכבד.מתבלים במלח ופלפל.מטגנים במשך 2 דקות מכל צד. חורצים את הבריוש בחלקו העליון.מסדרים את הנתחים בצלחת ומניחים את הכבד בחריץ הבריוש. בוזקים מעל את ריבת התותים המתוקה.מגישים חם לשולחן. כרמים – מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4). 24:00-09:00 (כל השבוע), טל': 08-8505859 www.rest.co.il/cramim

חומרים:
3 יחידות כבד אווז – 50 גרם ליחידה
תותים – קופסה קטנה טרי
חצי כוס סוכר

חומרים לבריוש:
300 גרם קמח
40 גרם סוכר
כפית מלח
10 גרם שמרים
20 מיל חלב
3 ביצים
150 גרם חמאה

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים את החומרים יבשים ומוסיפים לאט את החלב, תוך כדי לישת התערובת. בהדרגה מוסיפים גם את הביצים ואת החמאה.
מתפיחים את הבצק עד כדי הכפלת הנפח.
לשים ומניחים בתבניות אישיות משומנות ומסוכרות.
מתפיחים את הבצק בשנית.
אופים את הבצק בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.

הכנת הריבה:

מניחים במחבת עמוקה את התותים, ומעל מוסיפים את הסוכר.
מבשלים בטמפרטורה נמוכה עד להמסת מלאה של הסוכר.

הכנת המנה:
מניחים במחבת חמה את הכבד.
מתבלים במלח ופלפל.
מטגנים במשך 2 דקות מכל צד.
חורצים את הבריוש בחלקו העליון.
מסדרים את הנתחים בצלחת ומניחים את הכבד בחריץ הבריוש.
בוזקים מעל את ריבת התותים המתוקה.
מגישים חם לשולחן.

כרמים – מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4). 24:00-09:00 (כל השבוע), טל': 08-8505859 www.rest.co.il/cramim

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר