חומרים:
40 תפו"א בינוניים
צרור של עירית
2 תפוחי-עץ חמוצים
2 כפות קימל
3 כפות דבש
1 ראש שום
2 בצלים לבנים גדולים
250 גר' הרינג בשמן-זית
שמן צמחי
300 גר' קרם פרש
1 לימון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, במי-מלח (חצי בישול).
מסננים ומניחים להתקרר.
חוצים את תפוחי-האדמה לשניים.
מוציאים חלק מתוכנם.
מערבבים את תוכן תפו"א שהוצא, עם דבש, קימל ופרוסות שום.
מטגנים את סירות תפוחי-האדמה טיגון עמוק עד לצבע זהוב.
מסננים את ההרינג מהשמן וחותכים אותו לפרוסות דקות.
קוצצים את הבצלים, מערבבים עם הקרם-פרש, ומפלפלים.
קוצצים את העירית.
חותכים את תפוחי-העץ בקליפתם לקוביות קטנות ומערבבים אותם עם ההרינג.
מוסיפים חצי מהעירית.
ממלאים את סירות תפוחי-האדמה וזורים מעל עירית ופלפל.
השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה. מנחות סדנת היכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור