דבלים ממולאות בבשר טלה וחיטה ירוקה

רכיבים ל- 4 מנות:8 דבלים140 גר' בשר בקר רזה טחון60 גר' בשר טלה טחון100 גר' פריקה – חיטה ירוקה מעושנת1.5 כוס יין אדום6 כפות דבש6 שיני ציפורן1/4 כפית קינמון טחוןמלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:משרים את הדבלים ביין למשך לפחות שעה.מכסים את הפריקה במים ומשרים למשך כ-20 דקות ובסופן מסננים.מערבבים את בשר הבקר והטלה עם מעט קינמון טחון, מלח ופלפל לפי הטעם.מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים מעט את הבשר תוך כדי ערבוב.מקררים מעט את הבשר הצלוי ומערבבים לתוכו את הפריקהחותכים חתך קטן בדבלים מצידן העליון וממלאים בתערובת הבשרלתוך היין שבו הושרו הדבלים מערבבים היטב את הדבש ואת שיני הציפורן ויוצקים מעל הדבלים.מוסיפים לסיר את שאריות תערובת הבשר והפריקה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה, במשך כ-20 דקות עד אשר כמעט כל הנוזלים נספגו.

רכיבים ל- 4 מנות:
8 דבלים
140 גר' בשר בקר רזה טחון
60 גר' בשר טלה טחון
100 גר' פריקה – חיטה ירוקה מעושנת
1.5 כוס יין אדום
6 כפות דבש
6 שיני ציפורן
1/4 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
משרים את הדבלים ביין למשך לפחות שעה.
מכסים את הפריקה במים ומשרים למשך כ-20 דקות ובסופן מסננים.
מערבבים את בשר הבקר והטלה עם מעט קינמון טחון, מלח ופלפל לפי הטעם.
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים מעט את הבשר תוך כדי ערבוב.
מקררים מעט את הבשר הצלוי ומערבבים לתוכו את הפריקה
חותכים חתך קטן בדבלים מצידן העליון וממלאים בתערובת הבשר
לתוך היין שבו הושרו הדבלים מערבבים היטב את הדבש ואת שיני הציפורן ויוצקים מעל הדבלים.
מוסיפים לסיר את שאריות תערובת הבשר והפריקה.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה, במשך כ-20 דקות עד אשר כמעט כל הנוזלים נספגו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר