סביצ'ה

מנת סביצ'ה פשוטה ומרשימה ברמה של מסעדה

 מנת סביצ'ה פשוטה ומרשימה ברמה של מסעדה

חומרים לכ- 6 מנות ראשונות:
2 פילטים (כ- 400 גרם) מדג ים לבן כגון דניס, מוסר, לברק וכו'. העיקר לבקש דג טרי ככל האפשר
2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות
1 עגבניה "סחוטה" מהנוזלים וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2-3 ענפי סלרי חתוכים דק (אופציונלי)
2 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי חתוך לקוביות – לא קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
מיץ מ- 2-3 לימונים
שמן זית
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מנקים את הדג משומנים ומסירים את העור בעזרת סכין חדה.
חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ (לא קטנות במיוחד).
מניחים בקערה מכוסה במקרר עד הארוחה.
מכינים סלט מהירקות, ומתבלים בהרבה לימון טרי ושמן זית.
ניתן להוסיף/לגרוע כיד הדמיון הטוב: אבוקדו, פירות טרופיים כגון אננס ומנגו, עשבי תיבול כגון בזיל או נענע, תבלינים כגון גרגרי כוסברה וכו'.
טועמים את הסלט, ומתקנים מליחות וחריפות.
כ- 15-30 דקות לפני ההגשה (אבל לא יותר), מערבבים את קוביות הדג עם הסלט ומניחים לדג "להתבשל" מעט עד ההגשה.
מגישים על צלחות אישיות בעזרת "רינג" (ניתן לאלתר בעזרת רצועה של שקף סגור עם מהדק סיכות), או בכוסות מרטיני.
מעטרים עם קצת עשבי תיבול (כגון עירית).
מגישים מיד בליווי קצת לחם או טוסטונים. בפסח אפשר להגיש עם מצות.
מומלץ להגיש סביצ'ה בליווי יין לבן ארומטי כגון ווייט טוליפ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר