חומרים:
2 טורטיות 22 ס"מ
3 כפות מילוי 4 גבינות
1 כף חמאה להברשה
סלט בריאות
קוקוט סלסה מקסיקנית
קוקוט גוואקאמולי
למילוי:
50 גר' גבינת שמנת
50 גר' גבינה בולגרית מפוררת
1 כף צ'דר מפוררת
1 כף פרמזן מגורד
1 כף עירית קצוצה
150גר' פלפלים צבעוניים קלויים קלופים וקצוצים
1 כף פסטו
אופן הכנת המילוי:
מערבבים הכול יחד ושומרים בקירור בכלי סגור.
חומרים לגוואקאמולי:
20 גר' כוסברה קצוצה
20 גר'פטרוזילה קצוצה,
100 גר' עגבניות קונקסה
100 גר' בצל סגול קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
1/2 לימון סחוט
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית חלוקה שום כתוש
3 אבוקדו רכים
50 מ"ל שמן זית
1/2 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס.
אופן הכנת הגוואקאמולי:
מערבבים את הכול יחד.
חומרים לרוטב סלסה:
60 גר' שמן זית
100 גר' רסק עגבניות
100 גר' בצל קצוץ גס
100 גר' פלפלים מעורבים חתוך גס
1/2 ק"ג עגבניות בשלות קלופות
100גר' חבילות כוסברה חתוכות גס
40 גרם מחית צ'פיטולה
מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פלפל גרוס שחור
1/2 כפית פלפל שאטה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן ומוסיפים בהדרגה את הירקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
לאחר הרתיחה מבשלים כ– 30 דקות.
טוחנים במטחנת יד או מערבל מזון.
מוסיפים 100 גר' רסק עגבניות ומבשלים כ– 5 דקות נוספות.
מורידים מהאש, מצננים ומכניסים לקירור.
חומרים לסלט בריאות:
עגבניות חתוכות גס
מלפפונים חתוכים גס
עלי נענע
עלי כוסברה
גזר מגורד
צנון מגורד
בצל ירוק
מלח
פלפל שחור
לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים הכול יחד .
אופן הכנת המנה:
מורחים טורטייה ב– 3 כפות מהמלית ומכסים בטורטייה נוספת.
מורחים מעט חמאה מכל צד.
מניחים על מחבת רחבה בעלת תחתית עבה ל– 3 דקות מכל צד עד להשחמה והמסת המילוי.
חותכים את הקסדייה לשמיניות ומניחים על צלחת עם קערת סלט בריאות בליווי קוקוטים של סלסה וגוואקאמולי.