כוסיות פילו עם קרם סלק פיקנטי

מרכיבים:4 דפי פילו100 גרם חמאה מומסת8 יחידות סלק אדום בגודל בינוני שלם 2 יחידות תפוח עץ 1 כף שמן זית2 יחידות בצל סגול חתוך לקוביות3 שיני שום חתוכים לפרוסות3 יחידות של פלפל חלפיניו30 גרם ג'ינג'ר כבוש 1 כף גרגירי כוסברה טחונים1 ביצה שלמהמלח בהתאם לצורךאופן ההכנה:מורחים בין דפי הפילו חמאה מומסת, מניחים אחד על השני, וחותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.מניחים על כלי עגול (אלומיניום או ספל חרס) ומחליקים בזהירות את הפילו פנימה – על מנת שיקבל את הצורה של הכלי. מכסים במגבת לחה ומכניסים למקרר עד תום ההכנות.לוקחים את הסלקים ותפוחי העץ ועוטפים אותם ברדיד אלומיניום.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.מומלץ לנעוץ בכל 20 דקות קיסם, ולוודא שסלק רך מספיק (להוציא מהתנור בהתאם לצורך). במקביל מאדים על מחבת עם שמן הזית את הבצלים, השום והחלפיניו – עד שהבצל הופך לשקוף.מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הסלק המוכן ללא הקליפה, הג'ינג'ר הכבוש והכוסברה. טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה ואחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים בעדינות. מזליפים את התערובת לתוך כוסיות הפילו, ומכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 170 מעלות.לשם הגיוון ניתן להוסיף לקרם הסלק גם פילה סלמון טרי.מתחם האירועים לוקא (Luca) בקיבוץ משמר השרון בעמק חפרטל. 09.8949095, [email protected]

מרכיבים:
4 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת
8 יחידות סלק אדום בגודל בינוני שלם
2 יחידות תפוח עץ
1 כף שמן זית
2 יחידות בצל סגול חתוך לקוביות
3 שיני שום חתוכים לפרוסות
3 יחידות של פלפל חלפיניו
30 גרם ג'ינג'ר כבוש
1 כף גרגירי כוסברה טחונים
1 ביצה שלמה
מלח בהתאם לצורך

אופן ההכנה:
מורחים בין דפי הפילו חמאה מומסת, מניחים אחד על השני, וחותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
מניחים על כלי עגול (אלומיניום או ספל חרס) ומחליקים בזהירות את הפילו פנימה – על מנת שיקבל את הצורה של הכלי.
מכסים במגבת לחה ומכניסים למקרר עד תום ההכנות.
לוקחים את הסלקים ותפוחי העץ ועוטפים אותם ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.
מומלץ לנעוץ בכל 20 דקות קיסם, ולוודא שסלק רך מספיק (להוציא מהתנור בהתאם לצורך).
במקביל מאדים על מחבת עם שמן הזית את הבצלים, השום והחלפיניו – עד שהבצל הופך לשקוף.
מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הסלק המוכן ללא הקליפה, הג'ינג'ר הכבוש והכוסברה.
טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה ואחידה.
מוסיפים את הביצה ומערבבים בעדינות.
מזליפים את התערובת לתוך כוסיות הפילו, ומכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 170 מעלות.
לשם הגיוון ניתן להוסיף לקרם הסלק גם פילה סלמון טרי.

מתחם האירועים לוקא (Luca) בקיבוץ משמר השרון בעמק חפר
טל. 09.8949095, [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר