רכיבים לבצק:
3 כוסות קמח
1/3 כוס שמן זית מזן "ארבקינה עדין"
3/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
רכיבים למלית הבשרית:
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
שמן זית – לפי הטעם האישי
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
2 עגבניות מרוסקות
1 ביצה קשה מפוררת
זיתים קצוצים – לפי הטעם
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
מוסיפים את בשר הבקר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבעו לאפרפר.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומבשלים תוך השגחה עד שמתאדים כל הנוזלים (כ-25 דקות).
מצננים ומוסיפים את פירורי הביצה הקשה והזיתים הקצוצים.
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים אותו עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.
מניחים מהמלית במרכזו של כל עיגול וסוגרים לכדי חצי סהר. מהדקים את השוליים היטב.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שמזהיבים יפה (כחצי שעה).
הטיפ של כרמי גולן:
הגישו את האמפנדס החמים בליווי סלט עגבניות חריף מתובל בשמן זית מזן קורונייקי מאוזן.
כרמי גולן, מותג שמני הזית הזניים, כתית מעולה בכבישה קרה, זוכה פרסי תחרות TERRAOLIVO