חומרים (4 מנות):
400 גר' סינטה
חומרים לרוטב ויניגרט לימון:
1 לימון חתוך לקוביות
½ כוס שמן זית
1 כפית סילאן
½ כפית חרדל
קורט מלח ופלפל לבן
חומרים לקונפי שום:
1 ראש שום נקי מקליפות
1 כוס שמן זית
מספר ענפי רוזמרין או טימין
אופן ההכנה:
הכנת הקרפצ'יו:
פורסים את הסינטה החצי קפואה בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות ככל האפשר, ומניחים על צלחת.
סוד הקרפצ'ו המושלם: הסינטה צריכה להיות כמעט קפואה כשפורסים אותה, על מנת שהפרוסות יצאו דקות.
הכנת קונפי שום:
מניחים בסיר שום, רוזמרין ושמן זית, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות – עד שהשום מתרכך, ומקררים.
הכנת ויניגרט לימון:
מכניסים למג'ימיקס את כל החומרים, טוחנים עד לקבלת רוטב אחד ומסננים.
את שמן הזית ניתן להחליף בשמן שעמו בישלנו את השום קונפי – טריק המשביח את הטעם.
הגשה:
לפני ההגשה יוצקים מרוטב הוויניגרט על קרפצ'ו הסינטה.
מניחים מעל את השום קונפי ומקשטים בנבטי חמנייה.
מומלץ להגיש עם לחם קלוי.
צילום דניאל לילה