קרפצי'ו סינטה בוויניגרט לימון מוגש עם שום קונפי ונבטי חמנייה

חומרים (4 מנות):400 גר' סינטה חומרים לרוטב ויניגרט לימון:1 לימון חתוך לקוביות½ כוס שמן זית1 כפית סילאן½ כפית חרדלקורט מלח ופלפל לבןחומרים לקונפי שום:1 ראש שום נקי מקליפות1 כוס שמן זיתמספר ענפי רוזמרין או טימיןאופן ההכנה:הכנת הקרפצ'יו:פורסים את הסינטה החצי קפואה בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות ככל האפשר, ומניחים על צלחת.סוד הקרפצ'ו המושלם: הסינטה צריכה להיות כמעט קפואה כשפורסים אותה, על מנת שהפרוסות יצאו דקות.הכנת קונפי שום:מניחים בסיר שום, רוזמרין ושמן זית, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות – עד שהשום מתרכך, ומקררים.הכנת ויניגרט לימון:מכניסים למג'ימיקס את כל החומרים, טוחנים עד לקבלת רוטב אחד ומסננים. את שמן הזית ניתן להחליף בשמן שעמו בישלנו את השום קונפי – טריק המשביח את הטעם. הגשה:לפני ההגשה יוצקים מרוטב הוויניגרט על קרפצ'ו הסינטה.מניחים מעל את השום קונפי ומקשטים בנבטי חמנייה. מומלץ להגיש עם לחם קלוי.NOVA אירועים בנמל תל אביבצילום דניאל לילה

חומרים (4 מנות):
400 גר' סינטה

חומרים לרוטב ויניגרט לימון:
1 לימון חתוך לקוביות
½ כוס שמן זית
1 כפית סילאן
½ כפית חרדל
קורט מלח ופלפל לבן

חומרים לקונפי שום:
1 ראש שום נקי מקליפות
1 כוס שמן זית
מספר ענפי רוזמרין או טימין

אופן ההכנה:
הכנת הקרפצ'יו:
פורסים את הסינטה החצי קפואה בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות ככל האפשר, ומניחים על צלחת.
סוד הקרפצ'ו המושלם: הסינטה צריכה להיות כמעט קפואה כשפורסים אותה, על מנת שהפרוסות יצאו דקות.

הכנת קונפי שום:
מניחים בסיר שום, רוזמרין ושמן זית, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות – עד שהשום מתרכך, ומקררים.

הכנת ויניגרט לימון:
מכניסים למג'ימיקס את כל החומרים, טוחנים עד לקבלת רוטב אחד ומסננים.
את שמן הזית ניתן להחליף בשמן שעמו בישלנו את השום קונפי – טריק המשביח את הטעם. 

הגשה:
לפני ההגשה יוצקים מרוטב הוויניגרט על קרפצ'ו הסינטה.
מניחים מעל את השום קונפי ומקשטים בנבטי חמנייה.
מומלץ להגיש עם לחם קלוי.

NOVA אירועים בנמל תל אביב

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר