קלבדוס עם תפוחים צלויים וריבת חלב

רכיבים ל- 6 מנות:2 כפות חמאה מומסת2 כפות קלבדוס (יי"ש תפוחים עתיר אלכוהול)  או ברנדי תפוחים2 כפות סוכר מגורען3 תפוחים בינוניים כגון גאלה או סמיתגלידת שמנת ריבת חלב1/2 כוס פירורי עוגיותאופן ההכנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.מערבבים בקערה בינונית את החמאה, הקלבדוס, והסוכר.חותכים את התפוחים לרבעים, מרוקנים את הליבה, פורסים דק ומוסיפים לתערובת בקערה.מחלקים את התערובת עם התפוחים בקערות אישיות (מאלומיניום או קערות של סופלה) ומניחים על נייר אפייה.מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.מוציאים מהתנור ומצננים כ- 15 עד 20 דקות. מניחים כף עשירה של גלידה ומעל מפזרים את פירורי העוגיות.צילום: Nick Carmen

רכיבים ל- 6 מנות:
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות קלבדוס (יי"ש תפוחים עתיר אלכוהול)  או ברנדי תפוחים
2 כפות סוכר מגורען
3 תפוחים בינוניים כגון גאלה או סמית
גלידת שמנת ריבת חלב
1/2 כוס פירורי עוגיות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מערבבים בקערה בינונית את החמאה, הקלבדוס, והסוכר.
חותכים את התפוחים לרבעים, מרוקנים את הליבה, פורסים דק ומוסיפים לתערובת בקערה.
מחלקים את התערובת עם התפוחים בקערות אישיות (מאלומיניום או קערות של סופלה) ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
מוציאים מהתנור ומצננים כ- 15 עד 20 דקות.
מניחים כף עשירה של גלידה ומעל מפזרים את פירורי העוגיות.

צילום: Nick Carmen

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר