רכיבים ל- 6 מנות:
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות קלבדוס (יי"ש תפוחים עתיר אלכוהול) או ברנדי תפוחים
2 כפות סוכר מגורען
3 תפוחים בינוניים כגון גאלה או סמית
גלידת שמנת ריבת חלב
1/2 כוס פירורי עוגיות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מערבבים בקערה בינונית את החמאה, הקלבדוס, והסוכר.
חותכים את התפוחים לרבעים, מרוקנים את הליבה, פורסים דק ומוסיפים לתערובת בקערה.
מחלקים את התערובת עם התפוחים בקערות אישיות (מאלומיניום או קערות של סופלה) ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
מוציאים מהתנור ומצננים כ- 15 עד 20 דקות.
מניחים כף עשירה של גלידה ומעל מפזרים את פירורי העוגיות.
צילום: Nick Carmen