חומרים (30 יח'):
125 מ"ל למים
125 גר' חמאה
125 מ"ל חלב
170 גר' קמח
10 גר' סוכר
5 ביצים
1 גר' מלח
חומרים לרוטב שוקולד (אופציונלי):
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 32%
260 גר' שוקולד מריר משובח
קורט מלח
קינמון לעיטור
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מרתיחים בסיר את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר
כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ – עד שהעיסה נפרדת מהדפנות
ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות – עד שיתקבל בצק יבש וחלק
מניחים את מסת הבצק להתקרר כ-10 דקות
מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל אחת עד שהיא נבלעת במסה), עד לקבלת מסה נוזלית מעט
מוזגים למחבת מולטי שף בעזרת מצקת קטנה עיגולים קטנים
הופכים רק לאחר שנוצרות בועות קטנות ומוציאים לצלחת עם נייר סופג
הכנת הרוטב:
מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה.
מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות עד שנוצר רוטב אחיד סמיך ומבריק.
הרכבת המנה:
מערבבים בצלחת מעט סוכר וקינמון.
מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה.
יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצ'ורוס, טובלים ונהנים.
רשת קואופ שופ – הסופרמרקט שלנו, מונה 51 סניפים ברחבי הארץ