בסבוסת קוסקוס עם מי ורדים וקרם פטיסייר

תבנית מלבנית גדולה 26 ס"מ חומרים לסירופ:100 גרם סוכר100 מ"ל מים2 כפות מי ורדיםאופן ההכנה: מביאים את הסוכר, המים ומי הורדים לרתיחה בסיר קטן. מורידים מן האש.חומרים לבסבוסת קוסקוס:6 ביצים200 גרם סוכר2 כפות מי ורדים 1 כפית תמצית וניל או 1 מקל וניל200 גרם חמאה, מומסת½1 כוס חלב 30 גרם שקדים טחונים220 גרם קוסקוס דק, יבש לא מבושל – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"180 גרם קמח לבן, מנופה½ כפית מלח דק 15 גרם אבקת אפייהאופן ההכנה:מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר מי הורדים ותמצית הוניל עד להתפחה, במשך 6 דקות.מוסיפים באיטיות את החמאה ואחר כך את החלב.מערבבים את המצרכים היבשים (שקדים, קוסקוס, קמח לבן, מלח, אבקת אפייה) ומקפלים אותם לתערובת הביצים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.ואופים במשך 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.מוציאים מהתנור, מרטיבים את העוגה בסירופ שהכנו, בעזרת מברשת.חומרים לקרם פטיסייר:½ ליטר חלב1 מקל וניל – את הגרעינים (פרוס לחצי)6 חלמונים120 גרם סוכר50 גרם קורנפלור80 גרם שמנת חמוצה, ללא נוזליםדובדבנים לקישוטאופן ההכנה:מרתיחים בסיר קטן את החלב עם גרעיני מקל הוניל.טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.כשהחלב חם שופכים שליש מן התערובת שלו עם גרעיני הוניל על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מהיר. כשהתערובת הומוגנית וללא גושים – שופכים את השאר.מחזירים את תערובת החלב-חלמונים לסיר ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי טריפה עד להסמכה. מצננים.מקפלים את השמנת החמוצה לתערובת.אופן הגשה: מניחים פרוסת עוגה בצלחת.מזליפים מלמעלה קרם פטיסייר ומעטרים בדובדבנים או פירות יער. צילום אנטולי מיכאלו

תבנית מלבנית גדולה 26 ס"מ

חומרים לסירופ:
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים
2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה:
מביאים את הסוכר, המים ומי הורדים לרתיחה בסיר קטן.
מורידים מן האש.

חומרים לבסבוסת קוסקוס:
6 ביצים
200 גרם סוכר
2 כפות מי ורדים
1 כפית תמצית וניל או 1 מקל וניל
200 גרם חמאה, מומסת
½1 כוס חלב 3%
100 גרם שקדים טחונים
220 גרם קוסקוס דק, יבש לא מבושל – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
180 גרם קמח לבן, מנופה
½ כפית מלח דק
15 גרם אבקת אפייה

אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר מי הורדים ותמצית הוניל עד להתפחה, במשך 6 דקות.
מוסיפים באיטיות את החמאה ואחר כך את החלב.
מערבבים את המצרכים היבשים (שקדים, קוסקוס, קמח לבן, מלח, אבקת אפייה) ומקפלים אותם לתערובת הביצים.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
ואופים במשך 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
מוציאים מהתנור, מרטיבים את העוגה בסירופ שהכנו, בעזרת מברשת.

חומרים לקרם פטיסייר:
½ ליטר חלב
1 מקל וניל – את הגרעינים (פרוס לחצי)
6 חלמונים
120 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
80 גרם שמנת חמוצה, ללא נוזלים
דובדבנים לקישוט

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר קטן את החלב עם גרעיני מקל הוניל.
טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
כשהחלב חם שופכים שליש מן התערובת שלו עם גרעיני הוניל על תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מהיר.
כשהתערובת הומוגנית וללא גושים – שופכים את השאר.
מחזירים את תערובת החלב-חלמונים לסיר ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי טריפה עד להסמכה.
מצננים.
מקפלים את השמנת החמוצה לתערובת.

אופן הגשה:
מניחים פרוסת עוגה בצלחת.
מזליפים מלמעלה קרם פטיסייר ומעטרים בדובדבנים או פירות יער.

צילום אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר