כדור שוקולד במילוי קמיש (מנדלברויט)

כדור שוקולד במילוי קמיש (מנדלברויט) במעטה קרם ברולה וקרוקנט שקדים חומרים:180 גר' סוכר2 ביצים בינוניות 270 גר' קמח10 גר' אבקת אפייה קורט מלח150 גר' שקדיםאגוזי לוז פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנותאופן ההכנה:להקציף סוכר וביצים עד להכפלת הנפח.להבליע פנימה את יתרת החומרים עד לקבלת מסה אחידה.ליצור כיכר ולהניחה על נייר פרגמנט.למרוח בביצה ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.לצנן את כיכר הקמיש.ניתן לפרוס לפרוסות דקות ושוב להניח על נייר פרגמנט ולהחזיר לתנור לייבוש בחום של 160 מעלות כ- 15 דקות נוספות .חומרים והכנת הקישוט:300 גר' שוקולד איכותי מומס ומטומפרר.לאחר המסתו, למרוח בעזרת כף לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור ולצנן.לחזור על פעולה זו כ– 3 פעמים ולצנן. כך ייווצר מצב שניתן לחלץ את השוקולד מהכלי ותתקבל צורה של חצי כדור. קרם ברולה:חומרים:250 מ"ל שמנת מתוקה1 מקל וניל 50 גר' סוכר 4 חלמונים אופן ההכנה:לחמם את השמנת, הסוכר ומקל הווניל חצוי ל- 2 לאורך, עד לכמעט רתיחה.לטרוף את החלמונים, וליצוק בהזרמה איטית את השמנת פנימה לחלמונים. יש להיזהר לא להרתיח את החלמונים. לסנן את הנוזל לכלי חדש.ליצוק לכלי חסין חום משומן ומסוכר עד לגובה שפת הכלי.להעביר כלי זה למגש אפייה.ליצוק למגש מעט מים {כמו בבן מארי}.לאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך 40 דקות, עד שהנוזל הופך יציב.לצנן במקרר כשעתיים.הרכבת המנה:לקחת חצי כדור שוקולד, למלא בתוכו פירורי קמיש עד לגובה 3/4 מהכדור.למלא מעל בעזרת כף קרם ברולה, ליצוק מעל מעט רוטב פסיפלורה, ולכסות בכדור נוסף ממולא בקרם שמנת מוקצף.הגשה:להניח על צלחת הגשה, לזרות מעל מעט קקאו ורוטב פסיפלורה, ולהגיש.צילום דניאל לילה

כדור שוקולד במילוי קמיש (מנדלברויט) במעטה קרם ברולה וקרוקנט שקדים

חומרים:
180 גר' סוכר
2 ביצים בינוניות
270 גר' קמח
10 גר' אבקת אפייה
קורט מלח
150 גר' שקדים
אגוזי לוז
פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
להקציף סוכר וביצים עד להכפלת הנפח.
להבליע פנימה את יתרת החומרים עד לקבלת מסה אחידה.
ליצור כיכר ולהניחה על נייר פרגמנט.
למרוח בביצה ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.
לצנן את כיכר הקמיש.
ניתן לפרוס לפרוסות דקות ושוב להניח על נייר פרגמנט ולהחזיר לתנור לייבוש בחום של 160 מעלות כ- 15 דקות נוספות .

חומרים והכנת הקישוט:
300 גר' שוקולד איכותי מומס ומטומפרר.
לאחר המסתו, למרוח בעזרת כף לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור ולצנן.
לחזור על פעולה זו כ– 3 פעמים ולצנן. כך ייווצר מצב שניתן לחלץ את השוקולד מהכלי ותתקבל צורה של חצי כדור.

קרם ברולה:
חומרים:

250 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל
50 גר' סוכר
4 חלמונים

אופן ההכנה:
לחמם את השמנת, הסוכר ומקל הווניל חצוי ל- 2 לאורך, עד לכמעט רתיחה.
לטרוף את החלמונים, וליצוק בהזרמה איטית את השמנת פנימה לחלמונים.
יש להיזהר לא להרתיח את החלמונים.
לסנן את הנוזל לכלי חדש.
ליצוק לכלי חסין חום משומן ומסוכר עד לגובה שפת הכלי.
להעביר כלי זה למגש אפייה.
ליצוק למגש מעט מים {כמו בבן מארי}.
לאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך 40 דקות, עד שהנוזל הופך יציב.
לצנן במקרר כשעתיים.

הרכבת המנה:
לקחת חצי כדור שוקולד, למלא בתוכו פירורי קמיש עד לגובה 3/4 מהכדור.
למלא מעל בעזרת כף קרם ברולה, ליצוק מעל מעט רוטב פסיפלורה, ולכסות בכדור נוסף ממולא בקרם שמנת מוקצף.

הגשה:
להניח על צלחת הגשה, לזרות מעל מעט קקאו ורוטב פסיפלורה, ולהגיש.

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר