טירמיסו אלכוהולי מיוחד

מקורו של הטירמיסו ככל הנראה במתכון שהומצא בעיר באיטליה, סיינה לרגל ביקורו בעיר של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי, שהעביר את המתכון לקונדיטור בפירנצה ומשם הגיע לכל איטליה. גרסתו העדכנית הומצאה בשנת 1971 בעיר טרוויזו, במסעדה בשם "לה בקריה". הקינוח היה הצלחה גדולה, ומהר מאוד נפוץ בכל איטליה ובעולם כולו. מקור השם הוא מרקמה העדין של העוגה שמקשה על חיתוכה והעברתה אל הצלחת, אך ישנה גם אגדה הגורסת שאת השם המציאו זונות ונציה, שם הטירמיסו פופולרי מאוד, שהיו אוכלות מהקינוח על מנת לעודד את רוחן.טירמיסו (Tiramisu) פירושו באיטלקית "הרם אותי למעלה", כשהכוונה היא לאפקט המעורר של האספרסו שבו יש לטבול את הבישקוטים, או לחילופין, לאפקט החדרת הכפית למעמקי הקינוח והרמתה מעלה.מצרכים: 1 מילקי0.5 קילו גלידה ריבת חלבכדור גלידת וונילכפית של נס קפה בטעם אגוזיםכפית של נס קפה ½ בקבוק VanGgoh קוקוס¼ כוס Café Boheme 5 וופלים קפואים בטעם חלבהאופן ההכנה:ב- ½ מכלי הקיבול של הבלנדר שמים קרח.מוסיפים את כל המרכיבים (למעט הוופלים והגלידת ווניל), מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם של ברד.להכנת רוטב השוקולד:מרתיחים שמנת 38%. לאחר הרתיחה מוסיפים 2 חפיסות שוקולד מריר וחפיסת שוקולד לבן.הצעת הגשה: יוצקים לכוס יפה את רוטב השוקולד ומעליו את תכולת הבלנדר.מקשטים עם כדור גלידת ווניל וופל בטעם חלבה.זיו מנור – מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה אצלכם בסלון052-2457843 www.zivmanor.co.il

מקורו של הטירמיסו ככל הנראה במתכון שהומצא בעיר באיטליה, סיינה לרגל ביקורו בעיר של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי, שהעביר את המתכון לקונדיטור בפירנצה ומשם הגיע לכל איטליה.
גרסתו העדכנית הומצאה בשנת 1971 בעיר טרוויזו, במסעדה בשם "לה בקריה". הקינוח היה הצלחה גדולה, ומהר מאוד נפוץ בכל איטליה ובעולם כולו.
מקור השם הוא מרקמה העדין של העוגה שמקשה על חיתוכה והעברתה אל הצלחת, אך ישנה גם אגדה הגורסת שאת השם המציאו זונות ונציה, שם הטירמיסו פופולרי מאוד, שהיו אוכלות מהקינוח על מנת לעודד את רוחן.
טירמיסו (Tiramisu) פירושו באיטלקית "הרם אותי למעלה", כשהכוונה היא לאפקט המעורר של האספרסו שבו יש לטבול את הבישקוטים, או לחילופין, לאפקט החדרת הכפית למעמקי הקינוח והרמתה מעלה.

מצרכים:
1 מילקי
0.5 קילו גלידה ריבת חלב
כדור גלידת ווניל
כפית של נס קפה בטעם אגוזים
כפית של נס קפה
½ בקבוק VanGgoh קוקוס
¼ כוס Café Boheme
5 וופלים קפואים בטעם חלבה

אופן ההכנה:
ב- ½ מכלי הקיבול של הבלנדר שמים קרח.
מוסיפים את כל המרכיבים (למעט הוופלים והגלידת ווניל), מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם של ברד.

להכנת רוטב השוקולד:
מרתיחים שמנת 38%.
לאחר הרתיחה מוסיפים 2 חפיסות שוקולד מריר וחפיסת שוקולד לבן.

הצעת הגשה:
יוצקים לכוס יפה את רוטב השוקולד ומעליו את תכולת הבלנדר.
מקשטים עם כדור גלידת ווניל וופל בטעם חלבה.

זיו מנור – מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה אצלכם בסלון
052-2457843 www.zivmanor.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר