מצרכים ל-4 סועדים:
12 יחידות של פסטה 'קלמרטה' מס' 316 La Molisana
2 חלמונים
60 גרם סוכר
120 גרם גבינת מסקרפונה
40 גרם שוקולד צ'יפס
2 כוסות אספרסו כפול
2 עלי ג'לטין
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים ללא מלח לדרגת 'אל דנטה'.
מסננים היטב ומצננים.
בקערה מקציפים את החלמונים היטב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה ואת שבבי שוקולד לקבלת קרם חלק ויציב.
בעזרת שקית זילוף ממלאים את טבעות הפסטה בקרם המסקרפונה.
מפזרים אבקת קקאו למעלה.
מרככים את הג'לטין במים קרים, ומוסיפים לקפה כאשר הוא חם.
יוצקים לכלי צר וגבוה ומעבירים למקרר או לפריזר עד שהג'לי מתקרש.
הגשה:
את ג'לי הקפה חותכים לקוביות קטנות.
מניחים במרכז צלחת 3 יחידות טירמיסו בטבעות פסטה.
מקשטים עם קוביות של ג'לי קפה ומפזרים עוד אבקת קקאו מעל.