סלט פירות עם יוגורט עיזים

חומרים ל־4 מנות:1 כוס תותי שדה, פרוסים, או פירות אחרים שאוהבים, לפי העונה1 כוס פירות יער קפואים2 בננות, פרוסות ½ כוס גרנולה¾ כוס יוגורט עזים טבעי של פיראוס4-3 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים) או סירופ מייפלאופן ההכנה:מניחים בקערית או בצלחת הגשה גדולה את הפירות, את פירות היער בעודם קפואים ואת פרוסות הבננה.מפזרים מעל את הגרנולה, ובעזרת כף יוצקים לקישוט פסים מהיוגורט ומהדבש או מהסילן או מהמייפל.את הגרנולה שבמתכון אפשר להחליף בתוספות כיד הדמיון הטובה, למשל שברי עוגיות, אגוזים ושקדים, או שוקולד מגורר.גרנולה ביתית:מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה שמים 3 כוסות שיבולת שועל, ½ כוס פירות יבשים (קוביות קוקוס, צימוקים, חמוציות) קצוצים, ½ כוס אגוזים ו/או זרעים לבחירה (אגוזי מלך, שקדים, זרעי פשתן, שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה), 3 כפות סוכר חום, ¼ כפית מלח ו־½ כפית קינמון טחון.מערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים 1/3 כוס דבש ו־¼ כוס שמן זית. מוזגים לקערת שיבולת השועל והפירות היבשים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לגובה אחיד. אופים בתנור במשך כ־30 דקות עד שמזהיב. כעבור 15 דקות מערבבים בעזרת כף עץ. מניחים לתערובת להתקרר בטרם מאחסנים אותה בצנצנת אטומה.צילום לאנץ' בוקס

חומרים ל־4 מנות:
1 כוס תותי שדה, פרוסים, או פירות אחרים שאוהבים, לפי העונה
1 כוס פירות יער קפואים
2 בננות, פרוסות
½ כוס גרנולה
¾ כוס יוגורט עזים טבעי של פיראוס
4-3 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים) או סירופ מייפל

אופן ההכנה:
מניחים בקערית או בצלחת הגשה גדולה את הפירות, את פירות היער בעודם קפואים ואת פרוסות הבננה.
מפזרים מעל את הגרנולה, ובעזרת כף יוצקים לקישוט פסים מהיוגורט ומהדבש או מהסילן או מהמייפל.
את הגרנולה שבמתכון אפשר להחליף בתוספות כיד הדמיון הטובה, למשל שברי עוגיות, אגוזים ושקדים, או שוקולד מגורר.

גרנולה ביתית:
מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה גדולה שמים 3 כוסות שיבולת שועל, ½ כוס פירות יבשים (קוביות קוקוס, צימוקים, חמוציות) קצוצים, ½ כוס אגוזים ו/או זרעים לבחירה (אגוזי מלך, שקדים, זרעי פשתן, שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה), 3 כפות סוכר חום, ¼ כפית מלח ו־½ כפית קינמון טחון.
מערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים 1/3 כוס דבש ו־¼ כוס שמן זית.
מוזגים לקערת שיבולת השועל והפירות היבשים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לגובה אחיד.
אופים בתנור במשך כ־30 דקות עד שמזהיב.
כעבור 15 דקות מערבבים בעזרת כף עץ.
מניחים לתערובת להתקרר בטרם מאחסנים אותה בצנצנת אטומה.

צילום לאנץ' בוקס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר