חומרים:
8-10 אגסים קלופים – ליישר את הבסיס בעזרת סכין ולהשאיר את העוקץ
2 כוסות סוכר
2 בקבוקי יין לבן
1 כוס מים רותחים עם 10 חוטי זעפרן בתוך המים
לתיבול:
1 מקל קינמון
3 מסמרי ציפורן
1 עלה דפנה
3 פלפל אנגלי
לעיטור:
חופן פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים סיר כבד למשך כ- 5 דקות באש בינונית.
מעבירים את הסוכר ובוחשים היטב בעזרת כף מעץ עד לקבלת קרמל ענברי שקוף.
יש להיזהר שהקרמל לא ייחרך.
מוסיפים בזהירות לקרמל 1 כוס מים רותחים לאט לאט כדי לא ליצור גושים.
מוסיפים את היין ומסדרים את האגסים בעמידה. יש לוודא שהם מכוסים בנוזל.
מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים כ- 30 דקות.
מוציאים את האגסים לכלי הגשה.
מצמצמים את הרוטב היטב עד לקבלת רוטב סמיך.
מעבירים לצד האגסים ומעטרים עם פיסטוקים קלויים קצוצים.
סניפי 'לגעת באוכל':
לישנסקי 9, א.ת. מערב ראשון לציון (מתחם "חונים קונים") טלפון: 03-9520390
קניון אבנת (הגדול), פ"ת (כשר) טלפון: 03-5030555
קניון רננים, רעננה (כשר) טלפון: 09-7404474
חדש! גרנד קניון חיפה (כשר) 04-6817770