אגסים מבושלים בקרמל יין ותבלינים

חומרים:8-10 אגסים קלופים – ליישר את הבסיס בעזרת סכין ולהשאיר את העוקץ2 כוסות סוכר2 בקבוקי יין לבן1 כוס מים רותחים עם 10 חוטי זעפרן בתוך המיםלתיבול:1 מקל קינמון3 מסמרי ציפורן1 עלה דפנה3 פלפל אנגלי לעיטור:חופן פיסטוקים קלויים קצוצים אופן ההכנה:מחממים סיר כבד למשך כ- 5 דקות באש בינונית.מעבירים את הסוכר ובוחשים היטב בעזרת כף מעץ עד לקבלת קרמל ענברי שקוף.יש להיזהר שהקרמל לא ייחרך.מוסיפים בזהירות לקרמל 1 כוס מים רותחים לאט לאט כדי לא ליצור גושים.מוסיפים את היין ומסדרים את האגסים בעמידה. יש לוודא שהם מכוסים בנוזל.מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים כ- 30 דקות.מוציאים את האגסים לכלי הגשה.מצמצמים את הרוטב היטב עד לקבלת רוטב סמיך.מעבירים לצד האגסים ומעטרים עם פיסטוקים קלויים קצוצים.סניפי 'לגעת באוכל':לישנסקי 9, א.ת. מערב ראשון לציון (מתחם "חונים קונים") טלפון: 03-9520390קניון אבנת (הגדול), פ"ת (כשר) טלפון: 03-5030555קניון רננים, רעננה (כשר) טלפון: 09-7404474חדש! גרנד קניון חיפה (כשר) 04-6817770

חומרים:
8-10 אגסים קלופים – ליישר את הבסיס בעזרת סכין ולהשאיר את העוקץ
2 כוסות סוכר
2 בקבוקי יין לבן
1 כוס מים רותחים עם 10 חוטי זעפרן בתוך המים

לתיבול:
1 מקל קינמון
3 מסמרי ציפורן
1 עלה דפנה
3 פלפל אנגלי

לעיטור:
חופן פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים סיר כבד למשך כ- 5 דקות באש בינונית.
מעבירים את הסוכר ובוחשים היטב בעזרת כף מעץ עד לקבלת קרמל ענברי שקוף.
יש להיזהר שהקרמל לא ייחרך.
מוסיפים בזהירות לקרמל 1 כוס מים רותחים לאט לאט כדי לא ליצור גושים.
מוסיפים את היין ומסדרים את האגסים בעמידה. יש לוודא שהם מכוסים בנוזל.
מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים כ- 30 דקות.
מוציאים את האגסים לכלי הגשה.
מצמצמים את הרוטב היטב עד לקבלת רוטב סמיך.
מעבירים לצד האגסים ומעטרים עם פיסטוקים קלויים קצוצים.

סניפי 'לגעת באוכל':
לישנסקי 9, א.ת. מערב ראשון לציון (מתחם "חונים קונים") טלפון: 03-9520390
קניון אבנת (הגדול), פ"ת (כשר) טלפון: 03-5030555
קניון רננים, רעננה (כשר) טלפון: 09-7404474
חדש! גרנד קניון חיפה (כשר) 04-6817770

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר