ארובות ברנדי

ל- 4 מנות/סועדיםחומרים:100 גר' חמאה½ כוס סוכר2 כפות דבשקליפה מגוררת מתפוז אחד1 כף ברנדי¾ כוס קמחאופן ההכנה:מערבבים מעל להבה נמוכה חמאה, סוכר, דבש וקליפת תפוז. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הברנדי, מורידים מן האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מצפים תבנית בנייר אפיה, שמים כפית גדושה מן התערובת על הנייר, צרים עיגול שטוח בעזרת סכין טבול במים חמים. חוזרים על התהליך, ומשאירים רווח מספיק בין עיגול לעיגול, אופים בחום בינוני (190 מעלות) כ– 8 דקות. מוציאים מן התנור ומקררים מספר שניות. מקלפים מן הנייר, עיגול הבצק יהיה רך וגמיש. עוטפים על מקל עגול (ידית עבה של כף עץ או צינור אלומיניום) את עיגול הבצק. הבצק מתקשה מיד. משחררים. חוזרים על התהליך עם שאר עיגולי הבצק. אם העיגולים אינם מתקלפים בקלות מן הנייר. מחזירים לתנור למספר שניות, מקררים מספר שניות וממשיכים. אופן ההגשה: מגישים ממולאים בקצפת, או ריקים כתוספת למנה אחרונה אחרת. ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
100 גר' חמאה
½ כוס סוכר
2 כפות דבש
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כף ברנדי
¾ כוס קמח

אופן ההכנה:
מערבבים מעל להבה נמוכה חמאה, סוכר, דבש וקליפת תפוז. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הברנדי, מורידים מן האש, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מצפים תבנית בנייר אפיה, שמים כפית גדושה מן התערובת על הנייר, צרים עיגול שטוח בעזרת סכין טבול במים חמים. חוזרים על התהליך, ומשאירים רווח מספיק בין עיגול לעיגול, אופים בחום בינוני (190 מעלות) כ– 8 דקות.
מוציאים מן התנור ומקררים מספר שניות. מקלפים מן הנייר, עיגול הבצק יהיה רך וגמיש. עוטפים על מקל עגול (ידית עבה של כף עץ או צינור אלומיניום) את עיגול הבצק. הבצק מתקשה מיד. משחררים.
חוזרים על התהליך עם שאר עיגולי הבצק. אם העיגולים אינם מתקלפים בקלות מן הנייר. מחזירים לתנור למספר שניות, מקררים מספר שניות וממשיכים.

אופן ההגשה:
מגישים ממולאים בקצפת, או ריקים כתוספת למנה אחרונה אחרת.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר