מצרכים לקרם שוקולד לבן:
1 ליטר שמנת מתוקה
150 סמ"ק חלב.
2 כפות בנפייבר
50 גר' סוכר
3 חלמונים מביצים בגודל L
1 כף קמח
200 גר' שוקולד לבן
מצרכים לקראמבל:
40 גר' חמאה
40 גר' סוכר
70 גר' קמח
מצרכים לקרם תותים:
1 כוס תותים טריים וחתוכים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה לקרם שוקולד לבן:
מרתיחים את החלב, תוך כדי רתיחה מוסיפים את החלמונים והקמח ומבשלים עד בעבוע, בערך כדקה.
מורידים מהאש ומוסיפים בנפייבר ושוקולד לבן, מערבבים עד להמסה של השוקולד (כ- 4 דקות)
מכניסים למקרר לקירור למשך 3 שעות.
לאחר שלוש שעות כשהתערובת קרה, מקציפים ליטר שמנת מתוקה ומקפלים לתוך הקרם.
אופן הכנת הקראמבל:
מערבבים במערבל מזון את כל החומרים לקראמבל עד לקבלת פירורים גסים.
אופים כ- 20 דקות בתנור ב- 170 מעלות עד שהפירורים אפויים.
אופן ההכנה לרוטב תותים:
מרתיחים ביחד את התותים והסוכר, מקררים במשך שעה במקרר עד להגעה לטמפרטורת החדר.
טוחנים בבלנדר עד שמקבלים מרקם כמעט אחיד (אבל לא אחיד).
הגשה:
ממלאים 3/4 כוס בקרם שוקולד לבן, מוזגים מעט רוטב תותים.
מפזרים קראמבל מעל.
צילום דניאל לילה