אגסים ביין

מנה דלת פחמימות ונטולת שומן 8 מנותמצרכים ל- 8-10 סועדים:8 אגסים קטנים קלופים, עם העוקץ(אפשר להסיר שכבה דקה מהתחתית, כדי לאפשר להם לעמוד יפה)1/4 כוס מיץ לימון1 כוס יין אדום יבש1/2 כוס תה צמחים מרוכז בטעם פטל (4-6 שקיקים)1 כפית תמצית ונילתחליף סוכר שווה ערך ל 1/4 כוס סוכר2 מקלות קינמון3-2 ציפורנים שלמותחצי חבילה ג'לי ללא סוכר בטעם תות או פירות יער2 כפות מיםלקישוט:1 מקל קינמוןקליפת תפוז שבושלה בסירופציפורןפרחי קישוט לאכילהאופן הכנת האגסים ביין :מברישים את האגסים במיץ לימון. מערבבים תה, יין, תמצית וניל, תחליף סוכר, ציפורן ומקלות קינמון בסיר רוטב.מביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים בשלמותם, מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה. מוציאים את האגסים בזהירות לצלחת בעזרת כף מחורצת.מערבבים ג'לי עם מים ומוסיפים לסירופ שבסיר. מביאים לרתיחה. ברגע שהסירופ מתחיל להסמיך, מחזירים את האגסים. מנמיכים להבה והופכים את האגסים בזהירות בעזרת כף עץ, עד שמקבלים צבע כהה ועשיר.מניחים את האגסים בקופסה, מכסים בסירופ ומכניסים למקרר למספר שעות.להגשה:מעבירים לצלחת הגשה עם הסירופ והקישוטים.צילום פיליפ מטראי

מנה דלת פחמימות ונטולת שומן
8 מנות

מצרכים ל- 8-10 סועדים:
8 אגסים קטנים קלופים, עם העוקץ
(אפשר להסיר שכבה דקה מהתחתית, כדי לאפשר להם לעמוד יפה)
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס תה צמחים מרוכז בטעם פטל (4-6 שקיקים)
1 כפית תמצית וניל
תחליף סוכר שווה ערך ל 1/4 כוס סוכר
2 מקלות קינמון
3-2 ציפורנים שלמות
חצי חבילה ג'לי ללא סוכר בטעם תות או פירות יער
2 כפות מים

לקישוט:
1 מקל קינמון
קליפת תפוז שבושלה בסירופ
ציפורן
פרחי קישוט לאכילה

אופן הכנת האגסים ביין :
מברישים את האגסים במיץ לימון.
מערבבים תה, יין, תמצית וניל, תחליף סוכר, ציפורן ומקלות קינמון בסיר רוטב.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את האגסים בשלמותם,
מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
מוציאים את האגסים בזהירות לצלחת בעזרת כף מחורצת.
מערבבים ג'לי עם מים ומוסיפים לסירופ שבסיר.
מביאים לרתיחה. ברגע שהסירופ מתחיל להסמיך, מחזירים את האגסים.
מנמיכים להבה והופכים את האגסים בזהירות בעזרת כף עץ, עד שמקבלים צבע כהה ועשיר.
מניחים את האגסים בקופסה, מכסים בסירופ ומכניסים למקרר למספר שעות.

להגשה:
מעבירים לצלחת הגשה עם הסירופ והקישוטים.

צילום פיליפ מטראי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר