פודינג סוכר דקלים מאודה בדלעת – Sankaya Fak Tong

מתכון עתיק של פלאן, אותו למדו התאילנדים מהפורטוגלים.במקור מתכון זה מוכן עם ביצי ברווז שהן גדולות ועשירות יותר, השימוש בביצי תרנגולות שלמות וחלמונים נוספים, נותן תוצאה דומה. השימוש בקמח ובביצים מעיד כי זהו אינו מתכון של המטבח הסיאמי המוקדם, שכן שני חומרי גלם אלו לא היו בשימוש בתקופה זו.חומרים ל- 4 מנות:3-5 ק"ג דלעות ללא החלק העליון, מרוקנות מגרעינים ומחלקן הפנימי.4 יח' ביצים2 יח' חלמון1 יח' מקל וניל1/2 כוס סוכר דקלים1 כוס קרם קוקוס1 כף קמח 1/2 כוס סוכר לבן1/2 כפית מלחאופן ההכנה:מניחים את כל מרכיבי הפודינג במיכל מעבד מזון, ומעבדים עד שכל הסוכר נמס. מסננים בחיתול בד וממלאים את חלל הדלעת בתערובת. מניחים את הדלעת וה "מכסה" שלה לצדה בסיר אידוי, ומאדים כשעה וחצי לערך. (ה"מכסה" יהיה מבושל קודם לדלעת – בערך 10-20 דקות תלוי בגודלה).בודקים שהדלעת מוכנה על ידי נעיצת שיפוד במרכזה – אם השיפוד יבש, מוכן.מוציאים מסיר האידוי ומניחים להצטנן. ניתן להגיש קר או בטמפרטורת החדר כמו בתאילנד.

מתכון עתיק של פלאן, אותו למדו התאילנדים מהפורטוגלים.
במקור מתכון זה מוכן עם ביצי ברווז שהן גדולות ועשירות יותר, השימוש בביצי תרנגולות שלמות וחלמונים נוספים, נותן תוצאה דומה. השימוש בקמח ובביצים מעיד כי זהו אינו מתכון של המטבח הסיאמי המוקדם, שכן שני חומרי גלם אלו לא היו בשימוש בתקופה זו.

חומרים ל- 4 מנות:
3-5 ק"ג דלעות ללא החלק העליון, מרוקנות מגרעינים ומחלקן הפנימי.
4 יח' ביצים
2 יח' חלמון
1 יח' מקל וניל
1/2 כוס סוכר דקלים
1 כוס קרם קוקוס
1 כף קמח
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הפודינג במיכל מעבד מזון, ומעבדים עד שכל הסוכר נמס.
מסננים בחיתול בד וממלאים את חלל הדלעת בתערובת.
מניחים את הדלעת וה "מכסה" שלה לצדה בסיר אידוי, ומאדים כשעה וחצי לערך. (ה"מכסה" יהיה מבושל קודם לדלעת – בערך 10-20 דקות תלוי בגודלה).
בודקים שהדלעת מוכנה על ידי נעיצת שיפוד במרכזה – אם השיפוד יבש, מוכן.
מוציאים מסיר האידוי ומניחים להצטנן. ניתן להגיש קר או בטמפרטורת החדר כמו בתאילנד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר