קינוח קרם מסקרפונה, קדאיף וג'יל תפוזים

קינוח לארוחות חג חגיגיות. המתכון מדויק, משולב בכמה טעמים ומרקמים. רצוי להשתמש בכוסות שקופות – כאלה שיראו מבעדן את השכבות. את הקינוח רצוי להכין יום לפני ולשמור בקירור לשם התייצבות כל השכבות. את הקישוטים מסדרים מעל הכוסות סמוך להגשה. ניתן לשלב רק חלק מהשכבות, דבר שייקל על ההכנה.מצרכים (ל- 6-8 מנות קינוח):לשכבת הקדאיף:200 גרם אטריות מופשרות במקרר40 גרם אבקת סוכר70 גרם חמאה מומסתלשכבת הקרם מסקרפונה:250 גרם גבינת מסקרפונה250 גרם שמנת מתוקה60 גרם סוכר1 כפית משחת וניללג׳ל תפוזים:230 מ״ל מיץ תפוזים "פרימור" 25 גרם סירופ תירס5 כפות סוכר8 גרם ג׳לטין מושרים ב- 40 גרם מיץ תפוזים נוסףמיץ מחצי לימוןלשכבת השמנת:250 שמנת מתוקה40 גרם אבקת סוכרכפית משחת וניל אופן ההכנה: מניחים את הכוסות הריקות על מגש.לקערה מכניסים שיערות הקדאיף, אבקת סוכר ושמנת מומסת.מתחילים לעסות את הקדאיף עד שיצופו כולם בשכבה אחידה של חמאה ואבקת סוכר. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות עד שהשערות מזהיבות (זהירות מאפיית יתר שלא תישרפנה).מצננים ומניחים שכבה ראשונה אחידה בתחתית כל כוס.בשלב הבא מקציפים שמנת אבקת סוכר ומשחת וניל – עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים במרכז כל כוס (הקרם כבר יתפרס בצורה אחידה בכוס). מכניסים למקפיא לשעה.משרים ג׳לטין ומיץ לימון לכמה דקות.בינתיים יוצקים לקלחת את מיץ התפוזים, אליו מוסיפים סוכר, סוכר אינוורטי, מיץ לימון ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את הג׳לטין שהתגבש בינתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים מעט.מוציאים את הכוסות מהמקפיא ויוצקים על קרם המסקרפונה שכבה אחידה של המיץ (שיתגבש מאוחר יותר לג׳ל). מכניסים את הכוסות שוב להקפאה.מכינים שטרוייזל במעבד מזון: מכניסים קמח, חמאה קרה, סוכר ואבקת שקדים ומערבבים בפולסים עד שמתקבלים פירורים. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 12 דקות. מצננים ומפזרים על שכבת הג'ל שהתייצבה כבר. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומשחת וניל לקצפת יציבה.מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומכסים את הכוסות עד לשפה. מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשעתיים. סמוך להגשה מוציאים את הכוסות מהמקרר ומקשטים בתלתלי שוקולד, פירות יער שונים, אפשר גם סירופ מייפל או שוקולד, שבבי ופל, קוקוס מקורמל או כל קישוט אחר שעולה בדמיונכם. צילום: תומר בורמד

קינוח לארוחות חג חגיגיות. המתכון מדויק, משולב בכמה טעמים ומרקמים. רצוי להשתמש בכוסות שקופות – כאלה שיראו מבעדן את השכבות. את הקינוח רצוי להכין יום לפני ולשמור בקירור לשם התייצבות כל השכבות. את הקישוטים מסדרים מעל הכוסות סמוך להגשה. ניתן לשלב רק חלק מהשכבות, דבר שייקל על ההכנה.

מצרכים (ל- 6-8 מנות קינוח):
לשכבת הקדאיף:
200 גרם אטריות מופשרות במקרר
40 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה מומסת

לשכבת הקרם מסקרפונה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם שמנת מתוקה
60 גרם סוכר
1 כפית משחת וניל

לג׳ל תפוזים:
230 מ״ל מיץ תפוזים "פרימור"
25 גרם סירופ תירס
5 כפות סוכר
8 גרם ג׳לטין מושרים ב- 40 גרם מיץ תפוזים נוסף
מיץ מחצי לימון

לשכבת השמנת:
250 שמנת מתוקה
40 גרם אבקת סוכר
כפית משחת וניל

אופן ההכנה:
מניחים את הכוסות הריקות על מגש.
לקערה מכניסים שיערות הקדאיף, אבקת סוכר ושמנת מומסת.
מתחילים לעסות את הקדאיף עד שיצופו כולם בשכבה אחידה של חמאה ואבקת סוכר. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות עד שהשערות מזהיבות (זהירות מאפיית יתר שלא תישרפנה).
מצננים ומניחים שכבה ראשונה אחידה בתחתית כל כוס.
בשלב הבא מקציפים שמנת אבקת סוכר ומשחת וניל – עד קבלת קצפת יציבה.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים במרכז כל כוס (הקרם כבר יתפרס בצורה אחידה בכוס).
מכניסים למקפיא לשעה.
משרים ג׳לטין ומיץ לימון לכמה דקות.
בינתיים יוצקים לקלחת את מיץ התפוזים, אליו מוסיפים סוכר, סוכר אינוורטי, מיץ לימון ומביאים לרתיחה קלה.
מוסיפים את הג׳לטין שהתגבש בינתיים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
מצננים מעט.
מוציאים את הכוסות מהמקפיא ויוצקים על קרם המסקרפונה שכבה אחידה של המיץ (שיתגבש מאוחר יותר לג׳ל).
מכניסים את הכוסות שוב להקפאה.
מכינים שטרוייזל במעבד מזון: מכניסים קמח, חמאה קרה, סוכר ואבקת שקדים ומערבבים בפולסים עד שמתקבלים פירורים.
מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 12 דקות.
מצננים ומפזרים על שכבת הג'ל שהתייצבה כבר.
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומשחת וניל לקצפת יציבה.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומכסים את הכוסות עד לשפה.
מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשעתיים.
סמוך להגשה מוציאים את הכוסות מהמקרר ומקשטים בתלתלי שוקולד, פירות יער שונים, אפשר גם סירופ מייפל או שוקולד, שבבי ופל, קוקוס מקורמל או כל קישוט אחר שעולה בדמיונכם.

צילום: תומר בורמד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר