פודינג טפיוקה עם נקטרינות וקרם קוקוס ותמרים

כמות ל-12 סועדיםמצרכים לטפיוקה:2 כוסות כדורי טפיוקה – הקטנים טובים (השתמשו בכל השקית).סיר מים גדול מלא במים.1 חבילה של קרם קוקוס של ד'ארויו 500 גרם.1 כוס מים.8-10 תמרים מזן מג'הול, מגולענים.קורט מלח.¼ כפית פלפל אנגלי טחון.קורט מלח.3 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות או לפלחים.2 תאנים טריות, חתוכות לקוביות קטנות או לפלחים (לקישוט).אופן ההכנה: הביאו את המים בסיר לרתיחה והוסיפו את הטפיוקה. הנמיכו את הלהבה לחום בינוני והמשיכו לבשל כ-10 עד 15 דקות, עד שהטפיוקה כמעט שקופה.סננו את הטפיוקה במסננת דקה ושטפו במים קרים. העבירו את הטפיוקה לקערה גדולה של זכוכית והניחו בצד להצטנן.מצרכים לקרם הקוקוס:1 חבילה של קרם קוקוס – 500 גרם.8 תמרים מזן מג'הול.קמצוץ של ציפורן טחון או קינמון.½ כפית תמצית וניל טבעי.קורט מלח.קורט פלפל שאטה טחון.להכנת קרם התאנים:שימו את כל מרכיבי הקרם בבלנדר וערבלו עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי וחלק. ניתן להמתיק בתמרים נוספים לפי הטעם.שימו ⅔ מהרוטב בקערה עם הטפיוקה החמימה וערבבו היטב.הגשה:שימו את הטפיוקה בקערה זכוכית יפה ושטחו אותה בקערה. כסו עם שכבה של הנקטרינות או כל פרי אחר.שפכו מעל ת שאר הקרם.קשטו עם התאנים הטריות.הניחו במקרר לכמה שעות לפני ההגשה.עוד רעיונות להגשה:להגיש בכוסות שתייה של שוטים (shotim).ציונה מלמן – שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא, 074-7030879

כמות ל-12 סועדים

מצרכים לטפיוקה:
2 כוסות כדורי טפיוקה – הקטנים טובים (השתמשו בכל השקית).
סיר מים גדול מלא במים.
1 חבילה של קרם קוקוס של ד'ארויו 500 גרם.
1 כוס מים.
8-10 תמרים מזן מג'הול, מגולענים.
קורט מלח.
¼ כפית פלפל אנגלי טחון.
קורט מלח.
3 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות או לפלחים.
2 תאנים טריות, חתוכות לקוביות קטנות או לפלחים (לקישוט).

אופן ההכנה:
הביאו את המים בסיר לרתיחה והוסיפו את הטפיוקה.
הנמיכו את הלהבה לחום בינוני והמשיכו לבשל כ-10 עד 15 דקות, עד שהטפיוקה כמעט שקופה.
סננו את הטפיוקה במסננת דקה ושטפו במים קרים.
העבירו את הטפיוקה לקערה גדולה של זכוכית והניחו בצד להצטנן.

מצרכים לקרם הקוקוס:
1 חבילה של קרם קוקוס – 500 גרם.
8 תמרים מזן מג'הול.
קמצוץ של ציפורן טחון או קינמון.
½ כפית תמצית וניל טבעי.
קורט מלח.
קורט פלפל שאטה טחון.

להכנת קרם התאנים:
שימו את כל מרכיבי הקרם בבלנדר וערבלו עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי וחלק.
ניתן להמתיק בתמרים נוספים לפי הטעם.
שימו ⅔ מהרוטב בקערה עם הטפיוקה החמימה וערבבו היטב.

הגשה:
שימו את הטפיוקה בקערה זכוכית יפה ושטחו אותה בקערה.
כסו עם שכבה של הנקטרינות או כל פרי אחר.
שפכו מעל ת שאר הקרם.
קשטו עם התאנים הטריות.
הניחו במקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

עוד רעיונות להגשה:
להגיש בכוסות שתייה של שוטים (shotim).

ציונה מלמן – שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא, 074-7030879

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר