כמות ל-12 סועדים
מצרכים לטפיוקה:
2 כוסות כדורי טפיוקה – הקטנים טובים (השתמשו בכל השקית).
סיר מים גדול מלא במים.
1 חבילה של קרם קוקוס של ד'ארויו 500 גרם.
1 כוס מים.
8-10 תמרים מזן מג'הול, מגולענים.
קורט מלח.
¼ כפית פלפל אנגלי טחון.
קורט מלח.
3 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות או לפלחים.
2 תאנים טריות, חתוכות לקוביות קטנות או לפלחים (לקישוט).
אופן ההכנה:
הביאו את המים בסיר לרתיחה והוסיפו את הטפיוקה.
הנמיכו את הלהבה לחום בינוני והמשיכו לבשל כ-10 עד 15 דקות, עד שהטפיוקה כמעט שקופה.
סננו את הטפיוקה במסננת דקה ושטפו במים קרים.
העבירו את הטפיוקה לקערה גדולה של זכוכית והניחו בצד להצטנן.
מצרכים לקרם הקוקוס:
1 חבילה של קרם קוקוס – 500 גרם.
8 תמרים מזן מג'הול.
קמצוץ של ציפורן טחון או קינמון.
½ כפית תמצית וניל טבעי.
קורט מלח.
קורט פלפל שאטה טחון.
להכנת קרם התאנים:
שימו את כל מרכיבי הקרם בבלנדר וערבלו עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי וחלק.
ניתן להמתיק בתמרים נוספים לפי הטעם.
שימו ⅔ מהרוטב בקערה עם הטפיוקה החמימה וערבבו היטב.
הגשה:
שימו את הטפיוקה בקערה זכוכית יפה ושטחו אותה בקערה.
כסו עם שכבה של הנקטרינות או כל פרי אחר.
שפכו מעל ת שאר הקרם.
קשטו עם התאנים הטריות.
הניחו במקרר לכמה שעות לפני ההגשה.
עוד רעיונות להגשה:
להגיש בכוסות שתייה של שוטים (shotim).
ציונה מלמן – שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא, 074-7030879