חם חם מהמטבח המרוקאי

מרכיבים:לבצק:1 כף שמרים יבשים2 כוסות מים3 כפות שמן1 כפית סוכרכ-3 כוסות קמח1/4 כפית מלחלרוטב: 1/2 4 כוסות סוכר1/2 5 כוסות מיםמיץ מלימון אחדאופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים מלבד המלח ולשים לבצק אחיד, גמיש נעים למגע ונוח לעבודה. כשהבצק אחיד מוסיפים את המלח ולשים שוב. במידה והבצק דביק מדי, יש להוסיף מעט קמח. עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות. מחלקים את הבצק לכדורים. מכל כדור מכינים נקניק ומרדדים לרצועה ארוכה בעובי 1 ס"מ. חותכים כל רצועה לאצבעות ברוחב 3 ס"מ ויוצרים בהן חריץ קטן. מפזרים קמח על סדין בד ומניחים את הבצר להתפחה נוספת, כשהבצק מכוסה היטב בבד. מרתיחים סיר עם שמן עמוק. כשהשמן רותח מכניסים את רצועות הבצק ומטגנים אותן עד שהן זהובות משני הצדדים. מכינים את הרוטב: מרתיחים את הסוכר והמים. לאחר הרתיחה מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. צמצמים מעט את הנוזל ומסירים מהאש. טובלים את רצועות הבצק בסירופ הסוכר ומגישים "חם-חם".ממתכוני יריד האוכל והאמנות הסקיתומרקט במסגרת פסטיבל לילות שאן 2013 שיתקיים בחול המועד סוכות בבית שאן

מרכיבים:
לבצק:
1 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים
3 כפות שמן
1 כפית סוכר
כ-3 כוסות קמח
1/4 כפית מלח

לרוטב:
1/2 4 כוסות סוכר
1/2 5 כוסות מים
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים מלבד המלח ולשים לבצק אחיד, גמיש נעים למגע ונוח לעבודה.
כשהבצק אחיד מוסיפים את המלח ולשים שוב.
במידה והבצק דביק מדי, יש להוסיף מעט קמח.
עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
מחלקים את הבצק לכדורים.
מכל כדור מכינים נקניק ומרדדים לרצועה ארוכה בעובי 1 ס"מ.
חותכים כל רצועה לאצבעות ברוחב 3 ס"מ ויוצרים בהן חריץ קטן.
מפזרים קמח על סדין בד ומניחים את הבצר להתפחה נוספת, כשהבצק מכוסה היטב בבד.
מרתיחים סיר עם שמן עמוק.
כשהשמן רותח מכניסים את רצועות הבצק ומטגנים אותן עד שהן זהובות משני הצדדים.

מכינים את הרוטב:
מרתיחים את הסוכר והמים.
לאחר הרתיחה מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
צמצמים מעט את הנוזל ומסירים מהאש.
טובלים את רצועות הבצק בסירופ הסוכר ומגישים "חם-חם".

ממתכוני יריד האוכל והאמנות הסקיתומרקט במסגרת פסטיבל לילות שאן 2013 שיתקיים בחול המועד סוכות בבית שאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר