רושה שקדים בדבש

מרכיבים:חצי קילו סוכרחצי כוס מים75 גרם דבשקילו שקדים פרוסים מולבנים300 גרם שוקולד חלבאופן ההכנה:שמים בסיר סוכר, מים ודבש. מביאים לרתיחה עד שנוצר מרקם סירופי.מניחים בסיר רחב את השקדים, ויוצקים כוס וחצי מהסירופ שנוצר.מבשלים על אש גבוהה את התערובת, עד שהופכת לגבישית והשקדים קשים (שלא יישאר נוזל מהסירופ).מצננים את התערובת.ממיסים שוקולד חלב בסיר. מקררים עד שהופך לפושר. חשוב לקרר את השוקולד. במידה והוא יהיה חם – המתכון לא יצליח. כשהשוקולד פושר מכניסים אליו פנימה את השקדים בהדרגה, עד שנוצרת תערובת של שקדים עטופים שוקולד, וכבר אין שוקולד נוזלי.בעזרת שתי כפיות לוקחים כל פעם כמות מהתערובת. צרים תלוליות על מגש עם נייר אפייה. מקררים במקרר ואוכלים.

מרכיבים:
חצי קילו סוכר
חצי כוס מים
75 גרם דבש
קילו שקדים פרוסים מולבנים
300 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
שמים בסיר סוכר, מים ודבש.
מביאים לרתיחה עד שנוצר מרקם סירופי.
מניחים בסיר רחב את השקדים, ויוצקים כוס וחצי מהסירופ שנוצר.
מבשלים על אש גבוהה את התערובת, עד שהופכת לגבישית והשקדים קשים (שלא יישאר נוזל מהסירופ).
מצננים את התערובת.
ממיסים שוקולד חלב בסיר.
מקררים עד שהופך לפושר.
חשוב לקרר את השוקולד. במידה והוא יהיה חם – המתכון לא יצליח.
כשהשוקולד פושר מכניסים אליו פנימה את השקדים בהדרגה, עד שנוצרת תערובת של שקדים עטופים שוקולד, וכבר אין שוקולד נוזלי.
בעזרת שתי כפיות לוקחים כל פעם כמות מהתערובת. צרים תלוליות על מגש עם נייר אפייה. מקררים במקרר ואוכלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר