מרכיבים:
חצי קילו סוכר
חצי כוס מים
75 גרם דבש
קילו שקדים פרוסים מולבנים
300 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
שמים בסיר סוכר, מים ודבש.
מביאים לרתיחה עד שנוצר מרקם סירופי.
מניחים בסיר רחב את השקדים, ויוצקים כוס וחצי מהסירופ שנוצר.
מבשלים על אש גבוהה את התערובת, עד שהופכת לגבישית והשקדים קשים (שלא יישאר נוזל מהסירופ).
מצננים את התערובת.
ממיסים שוקולד חלב בסיר.
מקררים עד שהופך לפושר.
חשוב לקרר את השוקולד. במידה והוא יהיה חם – המתכון לא יצליח.
כשהשוקולד פושר מכניסים אליו פנימה את השקדים בהדרגה, עד שנוצרת תערובת של שקדים עטופים שוקולד, וכבר אין שוקולד נוזלי.
בעזרת שתי כפיות לוקחים כל פעם כמות מהתערובת. צרים תלוליות על מגש עם נייר אפייה. מקררים במקרר ואוכלים.