אגס מבושל ביין וסוכר ממולא בשקדים ובציפוי שקדים לבנים פרוסים

חומרים ל-4 אגסים ממולאים:4 אגסים בשלים קלופים מבלי לפגוע בגבעול העליון ונקיים מליבה וגרעינים 8 כפות שקדים לבנים פרוסים 2 כפות קמח 2 ביצים טרופות מעורבבות עם 1 כף מים קרים4 כוסות יין לבן ספרי שמן קנולה של פאם 2 כפות סוכר לבן 1 מקל קינמון חומרים לקרם שקדים: 2 כפות שקדים 1 כף סוכר לבן 1 כף חלבון ביצה קורט קינמוןאופן ההכנה:הכנת קרם שקדים בסיסי:מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרציפן, אבל דליל מעט ממרציפן. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.הכנת האגס:מכניסים יין לבן, סוכר וקינמון אל סיר קטן בעל תחתית עבה.מיד מכניסים את האגסים הקלופים המגולענים.מביאים לרתיחה. את הריכוך בודקים ע"י קיסם (אם הקיסם נכנס בקלות – מוכן). כשהאגס מוכן מוציאים ומצננים במי קרח. לאחר שהאגס התקרר ממלאים בקרם שקדים שהכנו מראש.תהליך הציפוי:טובלים בקמח עד לכיסוי מלא של האגס.טובלים בביצה עד לכיסוי מלא של האגס.מצפים בשקדים פרוסים ומהדקים היטב. תהליך האפייה:את האגסים מניחים על תבנית אפייה על גבי ניר פרגמנט.מרססים כ-3 שניות את כל האגס בספריי שמן קנולה של פאם. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים הופכים לזהובים ויפים. טיפ הגשה:מומלץ להגיש עם סורבה אגסים או כל סוג אחר של סורבה, על מנת לשלב בין הטמפרטורות השונות ובין החמיצות והמתיקות. מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300 , חניה בחניון המלון בחינם לאורחי המסעדה

חומרים ל-4 אגסים ממולאים:
4 אגסים בשלים קלופים מבלי לפגוע בגבעול העליון ונקיים מליבה וגרעינים
8 כפות שקדים לבנים פרוסים
2 כפות קמח
2 ביצים טרופות מעורבבות עם 1 כף מים קרים
4 כוסות יין לבן
ספרי שמן קנולה של פאם
2 כפות סוכר לבן
1 מקל קינמון

חומרים לקרם שקדים:
2 כפות שקדים
1 כף סוכר לבן
1 כף חלבון ביצה
קורט קינמון

אופן ההכנה:
הכנת קרם שקדים בסיסי:
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרציפן, אבל דליל מעט ממרציפן. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.

הכנת האגס:
מכניסים יין לבן, סוכר וקינמון אל סיר קטן בעל תחתית עבה.
מיד מכניסים את האגסים הקלופים המגולענים.
מביאים לרתיחה.
את הריכוך בודקים ע"י קיסם (אם הקיסם נכנס בקלות – מוכן).
כשהאגס מוכן מוציאים ומצננים במי קרח.
לאחר שהאגס התקרר ממלאים בקרם שקדים שהכנו מראש.

תהליך הציפוי:
טובלים בקמח עד לכיסוי מלא של האגס.
טובלים בביצה עד לכיסוי מלא של האגס.
מצפים בשקדים פרוסים ומהדקים היטב.

תהליך האפייה:
את האגסים מניחים על תבנית אפייה על גבי ניר פרגמנט.
מרססים כ-3 שניות את כל האגס בספריי שמן קנולה של פאם.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים הופכים לזהובים ויפים.

טיפ הגשה:
מומלץ להגיש עם סורבה אגסים או כל סוג אחר של סורבה, על מנת לשלב בין הטמפרטורות השונות ובין החמיצות והמתיקות.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300 , חניה בחניון המלון בחינם לאורחי המסעדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר