חומרים ל-4 אגסים ממולאים:
4 אגסים בשלים קלופים מבלי לפגוע בגבעול העליון ונקיים מליבה וגרעינים
8 כפות שקדים לבנים פרוסים
2 כפות קמח
2 ביצים טרופות מעורבבות עם 1 כף מים קרים
4 כוסות יין לבן
ספרי שמן קנולה של פאם
2 כפות סוכר לבן
1 מקל קינמון
חומרים לקרם שקדים:
2 כפות שקדים
1 כף סוכר לבן
1 כף חלבון ביצה
קורט קינמון
אופן ההכנה:
הכנת קרם שקדים בסיסי:
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרציפן, אבל דליל מעט ממרציפן. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.
הכנת האגס:
מכניסים יין לבן, סוכר וקינמון אל סיר קטן בעל תחתית עבה.
מיד מכניסים את האגסים הקלופים המגולענים.
מביאים לרתיחה.
את הריכוך בודקים ע"י קיסם (אם הקיסם נכנס בקלות – מוכן).
כשהאגס מוכן מוציאים ומצננים במי קרח.
לאחר שהאגס התקרר ממלאים בקרם שקדים שהכנו מראש.
תהליך הציפוי:
טובלים בקמח עד לכיסוי מלא של האגס.
טובלים בביצה עד לכיסוי מלא של האגס.
מצפים בשקדים פרוסים ומהדקים היטב.
תהליך האפייה:
את האגסים מניחים על תבנית אפייה על גבי ניר פרגמנט.
מרססים כ-3 שניות את כל האגס בספריי שמן קנולה של פאם.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות או עד שהשקדים הופכים לזהובים ויפים.
טיפ הגשה:
מומלץ להגיש עם סורבה אגסים או כל סוג אחר של סורבה, על מנת לשלב בין הטמפרטורות השונות ובין החמיצות והמתיקות.
מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300 , חניה בחניון המלון בחינם לאורחי המסעדה