מיני פנקייק תפוח (ללא לקטוז)

חומרים:1 ביצה1-2 כפיות ממרח שקדים1 תפוח עץ מגורר, לא חייבים לקלףקורט קינמוןכ- 1/4 כוס קמח כוסמין מלא (למתכון ללא גלוטן אפשר להמיר בקמח קינואה)מעט שמן קוקוס לטיגון או לשימון נייר האפייהמעט סירופ מייפל להגשה   אופן ההכנה:טורפים את הביצה היטב, מוסיפים את השקדייה וטורפים יחד. מוסיפים את התפוח המגורר ואת הקינמון ומערבבים.מוסיפים את הקמח בשלבים תוך כדי ערבוב, עד שכולו נטמע בתוך הבלילה. יש לשים לב לא לערבב יותר מדי. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) על נייר אפייה משומן קלות במשך כ-10 דקות. לחלופין לטיגון: מחממים מעט שמן קוקוס במחבת גדולה ומטגנים יחידות בגודל כף שטוחה, בעובי 1/2-1 ס"מ עד להשחמה משני הצדדים.מגישים חם עם סירופ מייפל.   קצת על המרכיבים: שקדייה : ממרח שעשוי משקדים, מאוד טעים, עשיר בברזל, בסידן ובחומצות שומן חיוניות. באופן עקרוני עדיף לא לחמם אותו, כדי לשמור על איכות חומצות השומן שבו, אבל גם בחימום עדיין מקבלים ממנו את המינרלים החשובים.קמח כוסמין : כוסמין הוא סוג של חיטה שיש בה פחות גלוטן. בגלל החשיפה הגבוהה של כולנו לגלוטן אני ממליצה בכל מקום שאפשר למצוא תחליפים ללא גלוטן או דלים בגלוטן. אני משתמשת בקמח כוסמין, למרות שאת המתכון הזה אפשר להכין גם עם קמח ללא גלוטן כמו קמח קינואה או קמח אורז מלא.שמן קוקוס : הפן הבריאותי של שמן הקוקוס שנוי במחלוקת, כיוון שהוא בעיקרו שומן רווי. אלה המאמינים שהוא בריא (ואני ביניהם) בהיותו שומן רווי מהצומח עושים בו שימושים שונים, החל בקוסמטיקה וכלה בבישול ואפייה. שמן קוקוס מגיע במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר (תזכורת: הטמפרטורה בחדר לא ממוזג בארץ בחודשי הקיץ אינה טמפרטורת החדר, והשמן יהיה נוזלי בתנאים אלה).     צילום: אסף רונן, סטיילינג וכלים: שרה זיידמן

חומרים:
1 ביצה
1-2 כפיות ממרח שקדים
1 תפוח עץ מגורר, לא חייבים לקלף
קורט קינמון
כ- 1/4 כוס קמח כוסמין מלא (למתכון ללא גלוטן אפשר להמיר בקמח קינואה)
מעט שמן קוקוס לטיגון או לשימון נייר האפייה
מעט סירופ מייפל להגשה

 

אופן ההכנה:
טורפים את הביצה היטב, מוסיפים את השקדייה וטורפים יחד.

מוסיפים את התפוח המגורר ואת הקינמון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח בשלבים תוך כדי ערבוב, עד שכולו נטמע בתוך הבלילה. יש לשים לב לא לערבב יותר מדי.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) על נייר אפייה משומן קלות במשך כ-10 דקות.

לחלופין לטיגון: מחממים מעט שמן קוקוס במחבת גדולה ומטגנים יחידות בגודל כף שטוחה, בעובי 1/2-1 ס"מ עד להשחמה משני הצדדים.
מגישים חם עם סירופ מייפל.

 

קצת על המרכיבים:
שקדייה : ממרח שעשוי משקדים, מאוד טעים, עשיר בברזל, בסידן ובחומצות שומן חיוניות. באופן עקרוני עדיף לא לחמם אותו, כדי לשמור על איכות חומצות השומן שבו, אבל גם בחימום עדיין מקבלים ממנו את המינרלים החשובים.
קמח כוסמין : כוסמין הוא סוג של חיטה שיש בה פחות גלוטן. בגלל החשיפה הגבוהה של כולנו לגלוטן אני ממליצה בכל מקום שאפשר למצוא תחליפים ללא גלוטן או דלים בגלוטן. אני משתמשת בקמח כוסמין, למרות שאת המתכון הזה אפשר להכין גם עם קמח ללא גלוטן כמו קמח קינואה או קמח אורז מלא.
שמן קוקוס : הפן הבריאותי של שמן הקוקוס שנוי במחלוקת, כיוון שהוא בעיקרו שומן רווי. אלה המאמינים שהוא בריא (ואני ביניהם) בהיותו שומן רווי מהצומח עושים בו שימושים שונים, החל בקוסמטיקה וכלה בבישול ואפייה. שמן קוקוס מגיע במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר (תזכורת: הטמפרטורה בחדר לא ממוזג בארץ בחודשי הקיץ אינה טמפרטורת החדר, והשמן יהיה נוזלי בתנאים אלה).

 

 

צילום: אסף רונן, סטיילינג וכלים: שרה זיידמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר