טרייפל בננה קרם חמאת בוטנים ופירות קיץ

מרכיבים ל־8 מנות בכוסות אישיות:לעוגה בתבנית אינגלישקייק:1 וחצי כוסות קמח 3/4 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפייהקורט מלח1 ביצה 2/3 כוס חלב2 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית1 כפית תמצית וניל60 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת1 בננה בשלה חתוכה לקוביות קטנותלקרם חמאת הבוטנים:1 ושני שליש כוסות חלב1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל4 חלמונים1/2 כוס סוכר1 כף גדושה קמח3 כפות קורנפלור 20 גרם חמאה4 כפות גדושות חמאת בוטנים סקיפיאופן ההכנה:לעוגה: מחממים תנור ל־175 מעלות. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מקציפים ביצה, חלב, חמאת בוטנים, תמצית וניל וחמאה או מרגרינה מומסת. מאחדים את תערובת הביצה עם תערובת הקמח ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את קוביות הבננה ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת מצופה נייר אפיה. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.לקרם חמאת הבוטנים: מחממים בסיר על אש קטנה חלב ומקל וניל חצוי (לתמצית וניל – מוסיפים רק כאשר מסירים את הסיר מהאש) כ־3 דקות. בקערה נפרדת טורפים חלמונים וסוכר עד שהעיסה אחידה ובהירה. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים עד שהעיסה אחידה. מביאים לרתיחה את החלב והווניל.מסירים מהאש ויוצקים בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת אל קערת הביצים, עד שהעיסה אחידה ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה עד שהעיסה מסמיכה ומסירים מהאש. מוסיפים חמאה וחמאת בוטנים ומערבבים. מעבירים לכלי אחסון ומצננים לפחות שעה במקרר.   הרכבת המנה: מניחים בכוסות הגשה פרוסה של עוגה, עליה מניחים או מזלפים שתי כפות גדושות מקרם חמאת הבוטנים, ומעל מפזרים פירות העונה.חוזרים שוב על סדר השכבות ומסיימים בפירות היפים. מקשטים בבוטנים ומצננים במקרר עד להגשה. מומלץ להגיש באותו היום.   צילום דני לרנר

מרכיבים ל־8 מנות בכוסות אישיות:
לעוגה בתבנית אינגלישקייק:

1 וחצי כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
2/3 כוס חלב
2 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת
1 בננה בשלה חתוכה לקוביות קטנות

לקרם חמאת הבוטנים:
1 ושני שליש כוסות חלב
1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כף גדושה קמח
3 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה
4 כפות גדושות חמאת בוטנים סקיפי

אופן ההכנה:
לעוגה:

מחממים תנור ל־175 מעלות.
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מקציפים ביצה, חלב, חמאת בוטנים, תמצית וניל וחמאה או מרגרינה מומסת.
מאחדים את תערובת הביצה עם תערובת הקמח ומערבבים עד שהבלילה אחידה.
מוסיפים את קוביות הבננה ומערבבים.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת מצופה נייר אפיה.
אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לטמפרטורת החדר.

לקרם חמאת הבוטנים:
מחממים בסיר על אש קטנה חלב ומקל וניל חצוי (לתמצית וניל – מוסיפים רק כאשר מסירים את הסיר מהאש) כ־3 דקות.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים וסוכר עד שהעיסה אחידה ובהירה.
מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים עד שהעיסה אחידה.
מביאים לרתיחה את החלב והווניל.
מסירים מהאש ויוצקים בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת אל קערת הביצים, עד שהעיסה אחידה ומחזירים לסיר.
מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה עד שהעיסה מסמיכה ומסירים מהאש.
מוסיפים חמאה וחמאת בוטנים ומערבבים.
מעבירים לכלי אחסון ומצננים לפחות שעה במקרר.

 

הרכבת המנה:
מניחים בכוסות הגשה פרוסה של עוגה, עליה מניחים או מזלפים שתי כפות גדושות מקרם חמאת הבוטנים, ומעל מפזרים פירות העונה.
חוזרים שוב על סדר השכבות ומסיימים בפירות היפים.
מקשטים בבוטנים ומצננים במקרר עד להגשה.
מומלץ להגיש באותו היום.

 

צילום דני לרנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר