קרטיבים ביתיים

להכנת קרטיבים בבית יש הרבה יתרונות: קלים להכנה, דלים בקלוריות, בריאים וזולים יותר מארטיקים קנויים. והכי כיף שאפשר לגוון ולהכין מהם בכל הצבעים, המינים והטעמים. את המתכונים לקרטיבים חילקתי לשניים – לעצלנים שבינינו ולמשקיענים.כל מה שצריך הוא תבניות סיליקון לארטיקים. אפשר אפילו להכין בכוסות חד פעמיות ולשים בתוכן מקלות ארטיק.לעצלנים:חומרים:תרכיז דייאט בטעם אהוב(לילדים מומלץ להכין מתרכיז רגיל ללא ממתיקים מלאכותיים)מיםאופן ההכנה:מכינים מיץ מהחומרים לפי הטעם ושופכים לתבניות הארטיק.מכניסים למקפיא וממתינים מספר שעות. כשהארטיקים קפאו ניתן להוציא ולאכול.למשקיענים:חומרים:יוגורט במתיקות מעודנת 1.5%פרי אהוב – למשל: 15תותים/ 2 אפרסקים/ 2 נקטרינות אופן ההכנה:טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק, ושופכים לתבנית הארטיקים.ניתן להכניס גם כמה חתיכות פרי פנימה ליצירת עניין.מקפיאים למשך שעתיים עד שלוש שעות והארטיקים מוכנים.   מורן מוסלי-קילזי היא דיאטנית קלינית במועדון רעננה, וסגנית מנהלת תחום תזונה ברשת הולמס פלייס

להכנת קרטיבים בבית יש הרבה יתרונות: קלים להכנה, דלים בקלוריות, בריאים וזולים יותר מארטיקים קנויים. והכי כיף שאפשר לגוון ולהכין מהם בכל הצבעים, המינים והטעמים.
את המתכונים לקרטיבים חילקתי לשניים – לעצלנים שבינינו ולמשקיענים.
כל מה שצריך הוא תבניות סיליקון לארטיקים. אפשר אפילו להכין בכוסות חד פעמיות ולשים בתוכן מקלות ארטיק.

לעצלנים:
חומרים:

תרכיז דייאט בטעם אהוב
(לילדים מומלץ להכין מתרכיז רגיל ללא ממתיקים מלאכותיים)
מים

אופן ההכנה:
מכינים מיץ מהחומרים לפי הטעם ושופכים לתבניות הארטיק.
מכניסים למקפיא וממתינים מספר שעות.
כשהארטיקים קפאו ניתן להוציא ולאכול.

למשקיענים:
חומרים:

יוגורט במתיקות מעודנת 1.5%
פרי אהוב – למשל: 15תותים/ 2 אפרסקים/ 2 נקטרינות

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק, ושופכים לתבנית הארטיקים.
ניתן להכניס גם כמה חתיכות פרי פנימה ליצירת עניין.
מקפיאים למשך שעתיים עד שלוש שעות והארטיקים מוכנים.

 

מורן מוסלי-קילזי היא דיאטנית קלינית במועדון רעננה, וסגנית מנהלת תחום תזונה ברשת הולמס פלייס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר