להכנת קרטיבים בבית יש הרבה יתרונות: קלים להכנה, דלים בקלוריות, בריאים וזולים יותר מארטיקים קנויים. והכי כיף שאפשר לגוון ולהכין מהם בכל הצבעים, המינים והטעמים.
את המתכונים לקרטיבים חילקתי לשניים – לעצלנים שבינינו ולמשקיענים.
כל מה שצריך הוא תבניות סיליקון לארטיקים. אפשר אפילו להכין בכוסות חד פעמיות ולשים בתוכן מקלות ארטיק.
לעצלנים:
חומרים:
תרכיז דייאט בטעם אהוב
(לילדים מומלץ להכין מתרכיז רגיל ללא ממתיקים מלאכותיים)
מים
אופן ההכנה:
מכינים מיץ מהחומרים לפי הטעם ושופכים לתבניות הארטיק.
מכניסים למקפיא וממתינים מספר שעות.
כשהארטיקים קפאו ניתן להוציא ולאכול.
למשקיענים:
חומרים:
יוגורט במתיקות מעודנת 1.5%
פרי אהוב – למשל: 15תותים/ 2 אפרסקים/ 2 נקטרינות
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד למרקם חלק, ושופכים לתבנית הארטיקים.
ניתן להכניס גם כמה חתיכות פרי פנימה ליצירת עניין.
מקפיאים למשך שעתיים עד שלוש שעות והארטיקים מוכנים.
מורן מוסלי-קילזי היא דיאטנית קלינית במועדון רעננה, וסגנית מנהלת תחום תזונה ברשת הולמס פלייס