שלגון יופלה קטיפתי

8 שלגונים | 10 דקות הכנה | לפחות 8 שעות הקפאה | תבניות ארטיקים או כוסות חד-פעמיות | מקלות ארטיק (להשיג בחנויות יצירה)במתכון הזה יש שני פטנטים: משתמשים ביוגורט פירות מוכן ומשלבים בתערובת מחית בננות, שלא קופאת גם בפריזר ולכן מפיקה שלגונים במרקם מושלם. אין צורך להוסיף סוכר ואפשר להסתפק בתוספת קטנה של סילאן טבעי, שמשביח את הטעם ואת המרקם. אפשר לגוון בצבעים ובטעם ע”י שימוש ביוגורט בטעמי פירות שונים.חומרים:2 בננות בשלות3 גביעים (450 גרם) יוגורט פרי לפי בחירה (תות/פטל/אפרסק וכו')1 גביע (150 גרם) יוגורט לבן במתיקות מעודנת 1.5%2 כפות (40 גרם) סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)אופן ההכנה:טוחנים בננות, יוגורט ודבש במעבד מזון (או בלנדר מוט) עד למרקם נוזלי וחלק. יוצקים את הבלילה לתבניות ארטיקים או לכוסות קטנות חד-פעמיות.מניחים מקלות ארטיק במרכז.מקפיאים למשך הלילה ומחלצים מהתבניות או הכוסות לפני ההגשה. אופן הכנת פרפה: מכפילים את הכמויות שבמתכון המקורי ויוצקים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד. מקפיאים למשך הלילה.מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות דקות. מגישים עם רוטב פירות יער או סירופ מייפל.   צילום דניאל לילה, סגנון עמית פרבר

8 שלגונים | 10 דקות הכנה | לפחות 8 שעות הקפאה | תבניות ארטיקים או כוסות חד-פעמיות | מקלות ארטיק (להשיג בחנויות יצירה)

במתכון הזה יש שני פטנטים: משתמשים ביוגורט פירות מוכן ומשלבים בתערובת מחית בננות, שלא קופאת גם בפריזר ולכן מפיקה שלגונים במרקם מושלם. אין צורך להוסיף סוכר ואפשר להסתפק בתוספת קטנה של סילאן טבעי, שמשביח את הטעם ואת המרקם. אפשר לגוון בצבעים ובטעם ע”י שימוש ביוגורט בטעמי פירות שונים.

חומרים:
2 בננות בשלות
3 גביעים (450 גרם) יוגורט פרי לפי בחירה (תות/פטל/אפרסק וכו')
1 גביע (150 גרם) יוגורט לבן במתיקות מעודנת 1.5%
2 כפות (40 גרם) סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)

אופן ההכנה:
טוחנים בננות, יוגורט ודבש במעבד מזון (או בלנדר מוט) עד למרקם נוזלי וחלק.
יוצקים את הבלילה לתבניות ארטיקים או לכוסות קטנות חד-פעמיות.
מניחים מקלות ארטיק במרכז.
מקפיאים למשך הלילה ומחלצים מהתבניות או הכוסות לפני ההגשה.

אופן הכנת פרפה:
מכפילים את הכמויות שבמתכון המקורי ויוצקים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד.
מקפיאים למשך הלילה.
מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות דקות.
מגישים עם רוטב פירות יער או סירופ מייפל.

 

צילום דניאל לילה, סגנון עמית פרבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר