מלבי בסירופ פירות יער עם תה פירות יער

חומרים ל- 4 מנות:2 ספלים חלב קוקוס (חלב קוקוס ללא שום תוספות)1/2 ספל סוכר דמררה1/4 ספל עמילן תירס מומס ב- 1/2 ספל מים1/4 ספל מי ורדים או מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)חומרים לסירופ:1 ספל תה חליטת פירות יער של סרמוני, עשוי חזק1 ספל מחית תות שדה (עדיף טרי) 1 כפית מי ורדים או מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)1 כף עמילן תירס3 כפות סוכר דמררהעלי ורדים לקישוט (ניתן להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות טבע)או עלי נענע טרייםאופן ההכנה:להכנת המלבי עצמו: מערבבים את הסוכר עם חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומוסיפים תוך כדי בחישה את עמילן התירס שהומס במים, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים את התערובת שהסמיכה ממקור החום.יוצקים פנימה את מי הוורדים, ומערבבים.יוצקים את התערובת לתוך 4 תבניות אישיות/ספלים/קעריות הגשה ומצננים. להכנת סירופ פירות יער:חולטים שקיק תה פירות יער ב- 1 ספל מים רותחים, לחליטה חזקה – כ-5 דקות. מערבבים 3 כפות תה בקערית קטנה עם עמילן תירס, עד לאחידות שאין בה גושים.שופכים את התה (פחות 3 הכפות שעורבבו עם עמילן תירס) לכלי בישול מתאים.מוסיפים את מחית תות השדה והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את התה עם עמילן התירס.בוחשים עד להסמכת התה לסירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים או מי הדרים. מצננים. כאשר המלבי נעשה מוצק ניתן לצקת עליו את הסירופ. יוצקים כרבע ספל סירופ על כל מנה של מלבי, וממשיכים לצנן עד להגשה. להגשה:מניחים את הקערית על צלחת רחבה.מפזרים מעל המלבי 2-3 עלי ורדים יבשים, או עלי נענע טריים.   תה "סרמוני" ניתן להשיג ברשתות עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, קסטל מרקט ועוד, ודרך האתר

חומרים ל- 4 מנות:
2 ספלים חלב קוקוס (חלב קוקוס ללא שום תוספות)
1/2 ספל סוכר דמררה
1/4 ספל עמילן תירס מומס ב- 1/2 ספל מים
1/4 ספל מי ורדים או מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)

חומרים לסירופ:
1 ספל תה חליטת פירות יער של סרמוני, עשוי חזק
1 ספל מחית תות שדה (עדיף טרי)
1 כפית מי ורדים או מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)
1 כף עמילן תירס
3 כפות סוכר דמררה
עלי ורדים לקישוט (ניתן להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות טבע)
או עלי נענע טריים

אופן ההכנה:
להכנת המלבי עצמו: מערבבים את הסוכר עם חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את החום ומוסיפים תוך כדי בחישה את עמילן התירס שהומס במים, עד שהתערובת מסמיכה.
מסירים את התערובת שהסמיכה ממקור החום.
יוצקים פנימה את מי הוורדים, ומערבבים.
יוצקים את התערובת לתוך 4 תבניות אישיות/ספלים/קעריות הגשה ומצננים.

להכנת סירופ פירות יער:
חולטים שקיק תה פירות יער ב- 1 ספל מים רותחים, לחליטה חזקה – כ-5 דקות. מערבבים 3 כפות תה בקערית קטנה עם עמילן תירס, עד לאחידות שאין בה גושים.
שופכים את התה (פחות 3 הכפות שעורבבו עם עמילן תירס) לכלי בישול מתאים.
מוסיפים את מחית תות השדה והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומוסיפים את התה עם עמילן התירס.
בוחשים עד להסמכת התה לסירופ.
מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים או מי הדרים.
מצננים.
כאשר המלבי נעשה מוצק ניתן לצקת עליו את הסירופ.
יוצקים כרבע ספל סירופ על כל מנה של מלבי, וממשיכים לצנן עד להגשה.

להגשה:
מניחים את הקערית על צלחת רחבה.
מפזרים מעל המלבי 2-3 עלי ורדים יבשים, או עלי נענע טריים.

 

תה "סרמוני" ניתן להשיג ברשתות עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, קסטל מרקט ועוד, ודרך האתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר