מצרכים ל- 12 מנות:
8 כוסות חלב כבשים טרי
1 כוס חלב שקדים (רוזטה)
1 מקל וניל חצוי (לגרד את זרעי הווניל)
1 כוס סוכר לבן
1 כוס קורנפלור
1.5 כוסות מים
להגשה:
כף דובדבני אמרנה בסירופ לכל מנה
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מרתיחים את החלב, כוס סוכר ומקל הווניל. מנמיכים את הלהבה למינימום.
מערבבים בקערה 1.5 כוס מים עם כוס קורנפלור, עד שהמים נקיים מגושים ונראים כמו חלב.
מוסיפים לאט את הקורנפלור המומס במים לחלב החם תוך כדי ערבוב מתמיד.
ממשיכים לבחוש עד שהבלילה מסמיכה ומבעבעת.
מעבירים לקעריות רטובות, מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר עד שמתגבש כשעתיים-שלוש.
להגשה:
יוצקים בתבנית מעט מים חמים, מניחים את הקעריות לכמה שניות והופכים לצלחת הגשה.
שמים מעל כף דובדבני אמרנה ומעט סירופ, ומגישים קר מאוד.
צילום אפיק גבאי