עוגת גלידה: פנקוטה, וניל צרפתי ופירות יער

חומרים:250 גרם עוגיות פתי בר (או כל סוג עוגיות אחר לטעמכם – אוראו, לוטוס וכו')2 גביעי שמנת להקצפה 250 מ"ל250 גרם אגוזי מלך2 כפות סוכר1 קופסה חצי ק"ג גלידה בטעם פנקוטה 1 קופסה חצי ק"ג גלידה בטעם וניל צרפתי תבנית קפיצית קוטר 26 ס"מלציפוי:100 גרם תערובת פירות יער או 200 גרם קונפיטורה אופן ההכנה:מוציאים את קופסאות הגלידה מהמקפיא.את השמנת והסוכר מקציפים בבלנדר עד קבלת קצפת חלקה.מרסקים במעבד מזון את העוגיות עד קבלת פירורי עוגיות דקות מאוד.מקפלים בעדינות את פירורי העוגיות לתוך מחצית מכמות הקצפת עד קבלת מרקם חמאתי.מורחים את הקצפת עם העוגיות על התבנית, מהדקים ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות לפחות.מרסקים בעדינות את אגוזי המלך עד קבלת שברי אגוזים בגודל אחיד.מקפלים את האגוזים לתוך יתרת הקצפת, עד קבלת "מוס אגוזים".הופכים אחת מקופסאות הגלידה על המכסה, כך שהמכסה מהווה בסיס. מרימים את קופסת הקלקר וכיסוי הגלידה כך שהגלידה משוחררת מהקלקר ומונחת על המכסה. מוציאים מהמקפיא את התבנית. חותכים בסכין דקה את הגלידה לפרוסות של 1 ס"מ ומסדרים על השכבה הראשונה. בעזרת מרית רטובה מחליקים את הגלידה באופן אחיד ומחזירים למקפיא למשך כ- 10 דקות נוספות . שוב מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומסדרים את השכבה השלישית של מוס האגוזים. מחליקים בעזרת מרית ומכניסים לעוד 10 דקות במקפיא.הופכים את הקופסא השנייה באותו אופן כמו קודם.מסדרים את השכבה הרביעית ומכניסים למקפיא למספר שעות (3 שעות ויותר).מבשלים על אש קטנה את הפירות הקפואים עם 3 כפות סוכר, עד קבלת מרקם דליל של קונפיטורה.מצננים ויוצקים על העוגה באופן אחיד, ומחזירים למקפיא לזמן קצר.הגשה:מוציאים את העוגה מהמקפיא ממש לפני ההגשה. בעזרת מטלית חמה מנגבים את טבעת התבנית ומשחררים את העוגה.טובלים סכין דקה וארוכה בכוס מים חמים, וחותכים את העוגה על ידי לחיצה עד התחתית.מומלץ לפרוס פרוסות דקות. לאחר ההגשה יש להחזיר את העוגה למקפיא.גלידה באר-שבע

חומרים:
250 גרם עוגיות פתי בר (או כל סוג עוגיות אחר לטעמכם – אוראו, לוטוס וכו')
2 גביעי שמנת להקצפה 250 מ"ל
250 גרם אגוזי מלך
2 כפות סוכר
1 קופסה חצי ק"ג גלידה בטעם פנקוטה
1 קופסה חצי ק"ג גלידה בטעם וניל צרפתי
תבנית קפיצית קוטר 26 ס"מ

לציפוי:
100 גרם תערובת פירות יער או 200 גרם קונפיטורה

אופן ההכנה:
מוציאים את קופסאות הגלידה מהמקפיא.
את השמנת והסוכר מקציפים בבלנדר עד קבלת קצפת חלקה.
מרסקים במעבד מזון את העוגיות עד קבלת פירורי עוגיות דקות מאוד.
מקפלים בעדינות את פירורי העוגיות לתוך מחצית מכמות הקצפת עד קבלת מרקם חמאתי.
מורחים את הקצפת עם העוגיות על התבנית, מהדקים ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות לפחות.
מרסקים בעדינות את אגוזי המלך עד קבלת שברי אגוזים בגודל אחיד.
מקפלים את האגוזים לתוך יתרת הקצפת, עד קבלת "מוס אגוזים".
הופכים אחת מקופסאות הגלידה על המכסה, כך שהמכסה מהווה בסיס.
מרימים את קופסת הקלקר וכיסוי הגלידה כך שהגלידה משוחררת מהקלקר ומונחת על המכסה.
מוציאים מהמקפיא את התבנית.
חותכים בסכין דקה את הגלידה לפרוסות של 1 ס"מ ומסדרים על השכבה הראשונה.
בעזרת מרית רטובה מחליקים את הגלידה באופן אחיד ומחזירים למקפיא למשך כ- 10 דקות נוספות .
שוב מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומסדרים את השכבה השלישית של מוס האגוזים.
מחליקים בעזרת מרית ומכניסים לעוד 10 דקות במקפיא.
הופכים את הקופסא השנייה באותו אופן כמו קודם.
מסדרים את השכבה הרביעית ומכניסים למקפיא למספר שעות (3 שעות ויותר).
מבשלים על אש קטנה את הפירות הקפואים עם 3 כפות סוכר, עד קבלת מרקם דליל של קונפיטורה.
מצננים ויוצקים על העוגה באופן אחיד, ומחזירים למקפיא לזמן קצר.

הגשה:
מוציאים את העוגה מהמקפיא ממש לפני ההגשה.
בעזרת מטלית חמה מנגבים את טבעת התבנית ומשחררים את העוגה.
טובלים סכין דקה וארוכה בכוס מים חמים, וחותכים את העוגה על ידי לחיצה עד התחתית.
מומלץ לפרוס פרוסות דקות.
לאחר ההגשה יש להחזיר את העוגה למקפיא.

גלידה באר-שבע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר