לבחירה: עוגה חלבית או פרווה
זמן הכנה: שעתיים
8 כוסות אישיות
חומרים לקרם פטל (ניתן להשתמש גם בתותים):
150 גר' פטל או תותים קפואים או טריים
1/3 כוס (75 גר') סוכר
לקרמבל לוטוס (ניתן להחליף את הקרמבל בעוגיות לוטוס מפוררות):
50 גר' חמאה/מרגרינה קרה
1/4 כוס (50 גר') סוכר דמררה
1/3 כוס (50 גר') קמח
כ-7 עוגיות לוטוס ( 50 גר') טחונות לאבקה
לקרם וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה פרווה או חלבית
גרידה מלימון אחד
2 כפות (30 גר') אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
להכנת קרם הפטל:
טוחנים את הפטל או התותים למחית חלקה.
מחממים את המחית הטחונה וסוכר עד להמסת הסוכר. יוצקים לכוסות עד 1/4 גובה, ומקפיאים כחצי שעה להתייצבות.
להכנת הקרמבל:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון.
מפזרים על נייר אפיה.
אופים עד להזהבה כ-10-12 דקות.
מצננים היטב ומפזרים מעל שכבת הפטל.
לקרם הווניל:
משרים במקרר את גרידת הלימון בשמנת כשעתיים לספיגת טעמים (לא חובה).
מקציפים את השמנת עם הסוכר והווניל, ומזלפים מעל הקרמבל.
מקררים/מקפיאים כשעה להתייצבות.
לקישוט:
מפוררים עוד שכבת קרמבל לוטוס או עוגיות לוטוס מפוררות.
שומרים במקרר כ-3 ימים