לבחירה: עוגה חלבית או פרווה
זמן הכנה: 40 דקות
תבנית 20X30
חומרים לבסיס:
3 וחצי כוסות (180 גר') פצפוצי אורז
1 כוס (100 גר') אגוזים טחונים
3/4 כוס (175 גר') ממרח לוטוס
175 גר' שוקולד מריר/חלבי
1/2 כוס (150 גר') דבש
לשכבת קרם הלוטוס:
1 צנצנת ממרח לוטוס
320 גר' שוקולד לבן חלבי/פרווה
20 גר' שוקולד מריר
לקישוט:
7 עוגיות לוטוס (50 גר') טחונות
אופן ההכנה:
להכנת הבסיס:
ממיסים על אש קטנה דבש, שוקולד וממרח לוטוס תוך כדי ערבוב.
מסירים מהאש ומוסיפים פצפוצי אורז ואגוזים. משטחים בתבנית ומקררים.
להכנת קרם לוטוס:
ממיסים את כל החומרים ויוצקים מעל שכבת הפצפוצים.
מפזרים פירורי עוגיות לוטוס לפני הצינון (על מנת שידבקו לקרם הלוטוס).
מצננים כ-3 שעות.
חותכים לאצבעות של 2.5 ס"מ על 7 ס"מ ומגישים.
האצבעות נשמרות במקרר כשבוע, או בהקפאה כחודש.
צילום שרית גופן