מאפה עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין

חומרים ל-5 סועדיםבצק עליםכף אבקת סוכרחומרים לקרם תמריםכוס שמנת מתוקה חצי כוס סוכרכף ממרח תמריםכף סירוף סילאןחומרים לתפוחים בדבשכף חמאהכף דבש 3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים2 כפות סוכרקורט קינמוןחומרים לרוטב יין1 כוס יין לבן חצי יבשחצי כוס סוכר1 ביצה1 חלמוןכפית רוםאופן הכנה1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ, מסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט ומניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). אופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.3. מוסיפים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת קיפול).4. ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בבישול למשך כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.5. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף, מצננים את הרוטב.6. הגשה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל; מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. 7. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.8. ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

חומרים ל-5 סועדים
בצק עלים
כף אבקת סוכר

חומרים לקרם תמרים
כוס שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
כף ממרח תמרים
כף סירוף סילאן

חומרים לתפוחים בדבש
כף חמאה
כף דבש
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
2 כפות סוכר
קורט קינמון

חומרים לרוטב יין
1 כוס יין לבן חצי יבש
חצי כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית רום

אופן הכנה
1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ, מסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט ומניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). אופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.

2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.

3. מוסיפים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת קיפול).

4. ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בבישול למשך כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.

5. הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף, מצננים את הרוטב.

6. הגשה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל; מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.
7. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.

8. ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר