התמרים הטריים מתרככים מעט בבישול, מאבדים את המגע הבוסרי המרתיע חלק מהצרכנים, אך שומרים על מרקם יציב ופריך. התוצאה: לפתן קיצי קל להכנה, מרענן ומרהיב, שיכול לשמש קינוח לארוחה חגיגית.
חומרים (ל- 4-6 מנות):
500 גרם תמרים צהובים
1 ליטר מים
1 כוס סוכר
מיץ מ-1 לימון
רצועת קליפה מ-1 לימון
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
שוטפים את התמרים, חוצים ומגלענים אותם (אפשר גם להשאירם בשלמותם, אם רוצים).
מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את המים ואת הסוכר.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות או עד שהתמרים מתרככים.
מוסיפים את מיץ הלימון, רצועת הקליפה ומקלות הקינמון.
מבשלים ביחד עוד 15 דקות בערך.
מצננים היטב לפני ההגשה.
צילום ירון ברנר