לפתן תמרים צהובים

התמרים הטריים מתרככים מעט בבישול, מאבדים את המגע הבוסרי המרתיע חלק מהצרכנים, אך שומרים על מרקם יציב ופריך. התוצאה: לפתן קיצי קל להכנה, מרענן ומרהיב, שיכול לשמש קינוח לארוחה חגיגית.חומרים (ל- 4-6 מנות):500 גרם תמרים צהובים1 ליטר מים1 כוס סוכרמיץ מ-1 לימוןרצועת קליפה מ-1 לימון2 מקלות קינמוןאופן ההכנה:שוטפים את התמרים, חוצים ומגלענים אותם (אפשר גם להשאירם בשלמותם, אם רוצים). מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את המים ואת הסוכר.מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות או עד שהתמרים מתרככים.מוסיפים את מיץ הלימון, רצועת הקליפה ומקלות הקינמון.מבשלים ביחד עוד 15 דקות בערך.מצננים היטב לפני ההגשה.צילום ירון ברנר

התמרים הטריים מתרככים מעט בבישול, מאבדים את המגע הבוסרי המרתיע חלק מהצרכנים, אך שומרים על מרקם יציב ופריך. התוצאה: לפתן קיצי קל להכנה, מרענן ומרהיב, שיכול לשמש קינוח לארוחה חגיגית.

חומרים (ל- 4-6 מנות):
500 גרם תמרים צהובים
1 ליטר מים
1 כוס סוכר
מיץ מ-1 לימון
רצועת קליפה מ-1 לימון
2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:
שוטפים את התמרים, חוצים ומגלענים אותם (אפשר גם להשאירם בשלמותם, אם רוצים).
מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את המים ואת הסוכר.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות או עד שהתמרים מתרככים.
מוסיפים את מיץ הלימון, רצועת הקליפה ומקלות הקינמון.
מבשלים ביחד עוד 15 דקות בערך.
מצננים היטב לפני ההגשה.

צילום ירון ברנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר