צ'ורוס עם ריבת אגסים

מצרכים (לחמש מנות) :לצ'ורוס:1 כוס מים100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות2 כפות סוכררבע כפית מלח1.5 כוסות קמח (200 גר')3 ביציםשמן לטיגון עמוקלריבת אגסים:4 אגסי אנג'ו אדום, חתוכים לקוביות קטנות250 גר' סוכרכמה טיפות מיץ לימוןמיץ מתפוזאופן ההכנה:מכינים ריבה: בסיר בינוני/קטן מניחים יחד את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש ושומרים להגשה. ניתן להגיש חם או קר.מכינים צ'ורוס: בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן/בינוני.מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה ומפעילים לדקה או שתיים על מנת לצנן מעט את הבצק. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק. ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.מזלפים לשמן החם (180 מעלות) את הבצק – כדאי לחתוך בעזרת מספריים לאורך 7-8 ס"מ בערך. מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג. אם אוהבים מאד מתוק ניתן לגלגל בסוכר.   הגשה: מגישים את הצ'ורוס עם ריבת האגסים לטבילה וכוס מים קרים ליד.

מצרכים (לחמש מנות) :
לצ'ורוס:
1 כוס מים
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
1.5 כוסות קמח (200 גר')
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק

לריבת אגסים:
4 אגסי אנג'ו אדום, חתוכים לקוביות קטנות
250 גר' סוכר
כמה טיפות מיץ לימון
מיץ מתפוז

אופן ההכנה:
מכינים ריבה:

בסיר בינוני/קטן מניחים יחד את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך.
מסירים מהאש ושומרים להגשה.
ניתן להגיש חם או קר.

מכינים צ'ורוס:
בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה.
מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן/בינוני.
מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה ומפעילים לדקה או שתיים על מנת לצנן מעט את הבצק.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק.
ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.
מזלפים לשמן החם (180 מעלות) את הבצק – כדאי לחתוך בעזרת מספריים לאורך 7-8 ס"מ בערך.
מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג.
אם אוהבים מאד מתוק ניתן לגלגל בסוכר.

 

הגשה:

מגישים את הצ'ורוס עם ריבת האגסים לטבילה וכוס מים קרים ליד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר